29 Şubat 2008 Cuma

DTP'liler cami ve Kuran kursuna saldirdi


DTP'liler cami ve Kuran kursuna saldırdı



DTP'li bir grup Algül mahallesindeki Salihiye Kur'an kursu ile Molla Halil Camii'ni taşladı.

Polisin yürüyüş izni vermemesi üzerine bir grup DTP'li Kur'an kursu ile camiye saldırıda bulundu.

Kur'an kursunun camlarının bir kısmı kırıldı. Polis kurs ve camide meydana gelen hasar tespitini yaptıktan sonra olayın faillerini bulmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Askeri birlikler yurda döndü


Askeri birlikler yurda döndü


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine yönelik başlattığı kara harekatına katılan bazı askeri birlikler, yurda döndü. Çok sayıda askeri araç sınır bölgelerinden yurda giriş yaptı.

IRAK'IN KUZEYİNE YÖNELİK BAŞLATILAN KARA HAREKATINA KATILAN BAZI ASKERİ BİRLİKLER, YURDA DÖNDÜ

Alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonlara katılan birliklerden bir bölümü, sabah saatlerinde, çok sayıda askeri araçla Işıklı, Çayırlı ve Hakantepe bölgelerinden yurda giriş yaptı.

Bu birliğin yurda dönmesinden sonra, Işıklı, Çayırlı ve Hakantepe bölgelerine boş olarak hareket eden 61 askeri araç, yeni bir askeri birliği alarak Çukurca ilçesine geldi.

ASKERLER OTOBÜSLERLE ŞIRNAK'A DÖNDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde yaptığı kara harekatına katılan bazı askerler otobüslerle Şırnak'a döndü.

Edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlara katılan askerlerden bir bölümü, Hakkari'nin Çukurca ilçesinden Şırnak'a otobüslerle geldi.

Otobüslerle Şırnak'a gelen askerler, birliklerine giriş yaptı.



GÜNEŞ HAREKATI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Türk Sihalı Kuvvetlerin Kuzey Irak Bölgesinde bulunan Terör Örgütü Kamplarına yönelik başladığı Güneş Harekatı başarı ile sonuçlandı. Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Güneş Harekatı'na katılan Mehmetçik operasyonu başarı ile tamamlayarak yurda geri dönüş yaptı. Türkiye'ye dönüş yapan zırhı araçlar Habur Sınır Kapısı yakınında bulunan Kapılı bölgesine konuşlandı. Yurda dönüş yapan Mehmetçik kameralara el sağladı. Bölgede Helikopter trafiği yaşanıyor.

DÖNÜŞTE 'TAMAM' VE 'ZAFER' İŞARETİ YAPAN BAZI ASKERLER KAMERALARA EL SALLADI

Kuzey Irak'tan dönen Mehmetçikler, terör örgütü PKK mensuplarını yok ettiklerini belirten işaretler yaparken, bazıları da el sallayarak ailelerine selam gönderdi. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çayırlı sınırından ülkeye konvoylar halinde dönen yaklaşık bin asker arasında, 'Zafer' ve 'Tamam' işaretleri yapan Mehmetçikler, PKK hedeflerin yok ettiklerinin sinyallerini verdi. Bazı askerler ise kameralar karşısında ailelerine el sallayarak mesaj gönderdi.

IRAK SINIRINDAKİ KARAKOLLARA ASKERİ BİRLİK GÖNDERİLDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Irak sınırına yakın bölgelere asker sevk edilmesi bölgede tansiyonu tekrar yükselti.

Habur Sınır Kapısı'na yakın bölgede, sınır ötesi operasyon öncesinde tankların gectiği yolda bugün saat 14.30 sularında içerisinde tam teçhizatlı askerlerin bulunduğu bazı askeri araçlar sınıra kaydırıldı.

Habur Sınır Kapısı'na yakın mesafeden sınır karakollarının bulunduğu bölgeye yönelen araçlardaki askerlerin geçişi öncesinde ise askeri helikopter bölgede uçuş yaptı.

Öte yandan, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı üsünden kalkan F- 16 savaş uçakları ise bölgede keşif uçuşu yaptığı görüldü

Teslim olan 10 PKK'li serbest birakildi


Teslim olan 10 PKK'lı serbest bırakıldı


Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde bir süre önce “Zorla dağa çıkarılan gençlerden 10’u daha teslim olmuştur” açıklamasındaki 10 PKK’lı terörist, güvenlik güçleriyle çatışmaya girmedikleri gerekçesiyle serbest bırak

Özgür CEBE'nin haberi


Kuzey Irak’taki Zap, Hakurk, Hınere ve Kandil Dağı’ndaki terör kamplarında askeri ve siyasi eğitim alan ve örgütten kaçtıktan sonra KDP peşmergelerine sığınan, geçen 17 Ocak'ta da Habur Sınır Kapısı’na getirilerek güvenlik güçlerine teslim edilen 10 PKK'lı terörist, Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Sorguları tamamlanan teröristlerden 7'sinin iki hafta önce mahkemece etkin pişmanlıktan yararlandırılarak serbest bırakıldığı belirtilirken, 3 sanık da dün yargılandı. Haklarında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu 3 PKK’lı 16 yaşındaki R.Ö., 17 yaşındaki C.Y. ve 17 yaşındaki A.K., duruşmada hazır bulundu.

Sanıklardan R.Ö., aile içi baskı sonucu örgüte katıldığını, ancak katıldıktan sonra örgütün düşünceleriyle kendi düşüncelerinin birbirine zıt olması nedeniyle kaçmaya karar verdiğini söyledi. R.Ö., “Bulduğum ilk fırsatta KDP peşmergelerine teslim oldum ve beni Türkiye’ye teslim etmelerini istedim. Örgüte askeri ve siyasi eğitim aldım, ancak güvenlik güçleriyle herhangi bir silahlı çatışmaya girmedim” dedi.

C.Y. de aile içi baskı kaynaklı örgüte katıldığını belirterek, “Örgütteki şartların bana uygun olmadığını anlayınca kaçarak KDP’ye sığındım. KDP, bana yanlarında kalıp peşmerge olmam için bana teklifte bulundu, ancak ben kabul etmedim. Zaten örgüte katılarak hayatımın en büyük hatasını yapmıştım. Bir an önce aileme ve ülkeye kavuşmak için beni Türkiye’ye göndermelerini istedim. Askeri ve siyasi eğitim aldım, ancak silahlı hiçbir eyleme katılmadım, çok pişmanım” diye konuştu.

Sanık A.K ise, “Askeri ve siyasi eğitim aldım, ancak arazi şartları beni çok zorladı. Dağda yaşam zor. Ben de kaçtıktan sonra KDP’ye sağındım. Onlar da beni Habur Sınır Kapısı’na getirip jandarmaya teslim etti. Çok pişmanım, ülkeme ve aileye faydalı bir insan olmak istiyorum. Yaşım çok genç olduğu için örgütten bir an önce kaçmaya karar verdim” dedi.

Mahkeme, sanıkların örgütün silahlı dağ kadrosuna katılıp, beklentilerinin karşılık bulmaması nedeniyle herhangi bir suça bulaşmadan kendiliklerinden örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmaları nedeniyle etkin pişmanlıktan yararlandırılarak haklarında ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. Sanıkların 3’ü de serbest bıraktı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın PKK’lıların teslim olduğu 17 Ocak günü kendi internet sitesinde, ilk kez PKK’lılar için terörist ifadesi kullanmayıp şu açıklamayı yapmıştı:

“Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında devam eden operasyonlarla sürdürülen baskılar sonucu ağır kayıplar veren terör örgütünde çözülmeler devam etmektedir. Terör örgütü tarafından ölüme sürülmek üzere zorla dağa çıkarılan gençlerden 10’u daha örgütün Irak’ın kuzeyindeki kamplarından kaçarak, 17 Ocak 2008 tarihinde Silopi’de güvenlik güçlerine teslim olmuşlardır. Dün teslim olanlarla birlikte, son bir ay içerisinde teslim olan terörist sayısı 21’e ulaşmıştır.”

TSK'dan neden cekildik aciklamasi


TSK'dan neden çekildik açıklaması


Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'a yapılan kara harekatının sona erdiği yönündeki iddialara cevap verdi. Birklikler Kuzey Irak'tan döndü mü? Bu ani karar neden alındı?

Genelkurmay Başkanlığı'nca sınır ötesi harekata ilişkin yapılan açıklamada, ''Harekatın başlangıçtaki hedeflerine ulaştığı değerlendirilmiş; birliklerimiz arazi arama ve taramaları yaparak, 29 Şubat 2008 sabahı itibarıyla yurt içindeki üs bölgelerine dönmüşlerdir'' denildi.

Açıklamada, ''Harekatın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu kararına içeriden ya da dışarıdan herhangi bir etki söz konusu değildir. Kaldı ki, bu konuda bazı haberlerin çıktığı gün, harekata katılan birliklerin bir kısmı başlangıçtaki planlama gereği sınırlarımız içine çekilmiş durumdaydı'' ifadesine yer verildi.

tsk.mil.tr'de yapılan açıklama şöyle:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, hava koşulları ve aydınlık durumu gibi etkenler dikkate alınarak en uygun zaman olarak seçilen 21 Şubat 2008 saat 19:00’dan itibaren, Irak’ın kuzeyinde PKK/KONGRA-GEL Terör örgütüne karşı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı birliklerinin katıldığı hava destekli bir sınır ötesi kara harekatı başlatmıştır.

Harekatın hava şartları açısından elverişsiz bir mevsimde icra edilmesi, baskın sağlamak ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin her koşulda görev yapabilme yeteneklerinden faydalanmak için özellikle tercih edilmiştir. Ayrıca arazideki derin kar sayesinde, teröristlerin patlayıcı kullanma imkanları ellerinden alınmış ve patlayıcılardan kaynaklanan hiç bir zayiatımız olmamıştır.

Harekatın maksadı, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel altyapısını tahrip etmek olarak belirlenmiştir. Coğrafi olarak örgütün kalpgahı durumunda olan Zap bölgesi hedef alınmıştır.

Harekâtın sevk ve idaresi 2’nci Ordu Komutanlığınca Şırnak’tan; icrası Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığınca Çukurca’dan yapılmıştır.

Harekâtın hava desteği 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı tarafından, kara havacılık ve topçu desteği ise Kara Kuvvetleri Komutanlığının sınıra yakın üslerinden sağlanmıştır. Derinlikte belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri hava kuvvetleri ve kara ateş destek vasıtaları ile ateş altına alınmıştır.

Birliklerimiz sınır ötesi dağlık bir bölgede, derin kar ve şiddetli soğuklarda harekatı başarıyla uygulamışlardır. Görev alan birlikler tamamen komando eğitimli yaya ve uçarbirlikler olup, harekatta tank, zırhlı ve tekerlekli araçlar kullanılmamıştır.

Bölgede hava sıcaklığı gündüzleri 0 ila 5 derece, geceleri 0 ila –15 derece arasında değişmiştir. Kar kalınlığı vadilerde 0-45 cm, yüksek kesimlerde ise 1-1,5 metre arasındadır. 25 ve 26 Şubat 2008 tarihlerinde bölgede yoğun sis ve tipi meydana gelmiştir.

Sınır ötesi harekatta sadece PKK terör örgütü hedef alınmış; sivil halk ve yerel unsurlar harekattan olumsuz etkilenmemişlerdir.

Kara Kuvvetleri, Jandarma ve Hava Kuvvetleri unsurları arasındaki mükemmel koordinasyon, müşterek harekata örnek oluşturacak düzeyde bir sınır ötesi harekat uygulanmasını mümkün kılmıştır.

Harekat süresince bölgedeki 60 hedef grubuna (272 hedef) hava taarruzu icra edilmiş; ayrıca Kara Kuvvetleri ateş destek vasıtaları tarafından 517 adet muhtelif hedef ateş altına alınmıştır.

Harekatın başından itibaren, manevra birlikleri ve uçaklar tarafından 126 mağara, 290 barınak ve sığınak, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi, 6 eğitim tesisi, 23 lojistik tesis, 18 ulaştırma tesisi, 40 hafif silah mevzii ve 59 uçaksavar mevzii kısmen ya da tamamen tahrip edilmiştir.

Dün ele geçirilen 3 teröristle birlikte, sınır ötesi harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 240’a ulaşmıştır.

Harekatta 24’ü asker ve 3’ü Geçici Köy Korucusu olmak üzere, 27 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.

Harekattan önce bölgede bulunduğu değerlendirilen yaklaşık 300 teröristin büyük çoğunluğu etkisiz hale getirilmiş; geri kalanların bir kısmı ise bölgeyi terk ettiklerinden temas kesilmiştir. Ayrıca, bölgedeki barınma olanakları, haberleşme imkanları, uçaksavar savunması ve yaşam malzemeleri büyük oranda tahrip edilmiştir. Böylece harekatın başlangıçtaki hedeflerine ulaştığı değerlendirilmiş; birliklerimiz arazi arama ve taramaları yaparak, 29 Şubat 2008 sabahı itibarıyla yurt içindeki üs bölgelerine dönmüşlerdir.

Şüphesiz, bir bölgede icra edilen operasyonla terör örgütünün tamamen etkisiz hale getirilmesi söz konusu değildir. Ancak, Irak’ın kuzeyinin teröristler için emniyetli bir bölge olmadığı örgüte gösterilmiştir.

İcra edilen harekatın, bölgenin teröristler tarafından kalıcı ve güvenli bir üs bölgesi olarak kullanılmasını önleyerek, uzun vadede Irak’ın istikrar ve iç barışına da katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Harekatın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu kararına içeriden ya da dışarıdan her hangi bir etki söz konusu değildir. Kaldı ki, bu konuda bazı haberlerin çıktığı gün, harekata katılan birliklerin bir kısmı başlangıçtaki planlama gereği sınırlarımız içine çekilmiş durumdaydı.

Irak’ın kuzeyi terör örgütünün faaliyetleri açısından bundan sonra da yakından izlenecek ve bu bölgeden Türkiye’ye tehdit yöneltilmesine müsaade edilmeyecektir. Terörle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir.

Hangi sebeple olursa olsun; terör örgütüne katılmış olanların, kan dökerek hiç bir sonuca ulaşamayacaklarını anlayarak, devletin şefkat ve adaletine sığınmaları beklenmektedir.

Bölgeden alınacak ayrıntılı raporların değerlendirilmesi sonucu, kamuoyu en kısa zamanda ayrıca bilgilendirilecektir.

Saygı ile duyurulur."

Harekatta yedinci gün bilançosu


Harekatta yedinci gün bilançosu


Genelkurmay K. Irak'a yapılan kara harekatının 7'nci günü ile ilgili son bilançoyu açıkladı. 1 haftasını geride bıraktığımız operasyonda dün PKK yine kayıplar verdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde icra edilmekte olan sınır ötesi harekatın 7'nci günü çıkan çatışmalarda, 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 237'a yükseldiğini açıkladı.


GENELKURMAY'DAN YAPILAN SON AÇIKLAMA

Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekat, 7'nci gününde planlandığı şekilde devam etmektedir.

Harekata katılan birliklerimiz dün teröristlerle bir bölgede sıcak temas sağlamışlar; çıkan çatışmada 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Başlangıçtan itibaren etkisiz hale getirilen teröristlerin toplamı 237'ye yükselmiştir.

28 Şubat 2008 günü saat 17:00 itibarıyla, birlikler sorumluluk sahalarındaki arazi arama tarama faaliyetlerine devam etmektedirler.

Birliklerimizin sahip oldukları üstün kış teçhizatı ve alınan ilave tedbirler sonucu, personelimiz olumsuz hava koşullarından etkilenmemiştir.

Derinlikte belirlenen terörist hedeflerin, Hava Kuvvetleri ve uzun menzilli destek silahları ile ateş altına alınmasına ve birliklerin bütünleme ikmali ve takviye faaliyetlerine gün boyunca devam edilmiştir. Temas bölgesindeki uçaksavar mevzilerini vuran uçaklarımızın, ayrıca takviye maksadıyla bölgeye girmekte olan bir terörist grubu da etkisiz hale getirdikleri değerlendirilmektedir.

Harekat esnasında Irak'ın kuzeyindeki sivil altyapının tahrip edildiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bölgede sadece PKK terör örgütünün faydalandığı ilkel altyapı tesisleri kullanılamaz hale getirilmiştir.

İŞTE GÜN GÜN OPERASYONUN BİLANÇOSU:

1. GÜN
24 terörist ölü ele geçirildi. Ayrıca en az 20 teröristin daha topçu ve silahlı helikopterler tarafından etkisiz hale getirildiği anlaşıldı.
5 askerimiz şehit oldu.

2. GÜN
35 terörist öldürüldü. 2 askerimiz şehit oldu

3. GÜN
33 terörist öldürüldü. 8 askerimiz şehit oldu.

4. GÜN
41 terörist öldürüldü. 2 askerimiz şehit oldu.

5. GÜN
Yoğun kar yağışı operasyonu kısıtladı. 2 askerimiz şehit oldu. Ancak öldürülen terörist sayısı tespit edilemedi. Genelkurmay "zinde birlik takviyesi" yaptıklarını açıkladı.

6. GÜN
Bir gün önce takviye edilen zinde birlikler gece boyunca harekatın başladığı günden itibaren yapılan en kapsamlı çatışmayı yaşadı. 77 terörist etkisiz hale getirildi.

7.GÜN
Sınır ötesi harekatın 7'nci günü çıkan çatışmalarda, 7 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Böylece harekatın başından beri öldürülen terörist sayısı 237'ye çıktı
.

Haber 7

28 Şubat 2008 Perşembe

Almanya'daki yangin kundaklama cikti


Almanya'daki yangın kundaklama çıktı


Almanya'nın Bochum kenti yakınlarındaki Herne kentinde, Türklerin de oturduğu çok katlı bir binada 2 gün önce çıkan yangının sebebinin kundaklama olduğu belirlendi.

Herne polisi, bir yangın uzmanının Bickernstrasse 60 adresinde bulunan binada yaptığı araştırma sonucunda, bodrum katında bulunan 4 otomobil lastiğinin kundaklama sonucu alev aldığının belirlendiğini açıkladı.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, binanın kilitli olmayan giriş kapısından içeri girdiklerinin tahmin edildiğini kaydeden polis, olası görgü tanıklarının 0234-9094111 numaralı telefonu arayarak polise bilgi verebileceklerini belirtti. Yangın sırasında dumandan zehirlenen 5 Türk hastanede tedavi görmüştü

Harekatta altinci gün bilancosu


Harekatta altıncı gün bilançosu


Genelkurmay K. Irak'a yapılan kara harekatının 6'ıncı günü ile ilgili son bilançoyu açıkladı. Öldürülen PKK'lı terörist sayısı ikiye katlanırken yine şehit haberi geldi.

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'a yapılan kara harekatında 77 teröristin daha öldürüldüğünü ve öldürülen terörist sayısının 230'a ulaştığını açıkladı.

5 askerimiz daha şehit olurken operasyonun 6'ıncı gününde şehit sayısı toplam 23'e çıktı.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekatın 6'ncı gününde (27 Şubat 2008), bölgeye takviye maksadıyla gelen terörist gruplarla sağlanan sıcak temas, iki ayrı bölgede aralıklarla devam etmektedir.

Harekatın başlangıcından itibaren en kapsamlısı olan ve dün gece boyunca süren çatışmalarda, şu ana kadar 77 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu rakamla, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 230'a ulaşmıştır. Ayrıca alınan emareler, halen sıcak temas bölgesindeki terörist grupların içinde örgütün bazı üst düzey isimlerinin olabileceğine işaret etmektedir.

Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan bu çatışmalarda beş personelimiz şehit olmuştur.

Harekat süresince ayrıca üç Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit olmuştur.
Derinlikte belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri, uçaklar ve karada konuşlu uzun menzilli destek silahları ile ateş altına alınmıştır.

Havanın kısmen düzelmesiyle birlikte, bütünleme ikmali ve takviye faaliyetleri tamamlanmıştır.

Birliklerimiz, sorumluluk sahalarındaki arazi arama tarama faaliyetlerine ve örgütün lojistik altyapısının tahribine devam etmişlerdir.

Harekatın başından itibaren, manevra birlikleri tarafından 47 mağara, 187 barınak ve sığınak, 29 hafif silah mevzii, 38 uçaksavar mevzii ve 11 ulaştırma tesisi kısmen ya da tamamen tahrip edilmiştir.

Harekat süresince bölgedeki 48 hedef grubuna (225 hedef) hava taarruzu icra edilmiştir. Bu kapsamda, teröristlere ait 13 uçaksavar mevzii, 69 mağara, 87 barınak, 5 eğitim tesisi, 21 lojistik tesis, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi ile 7 ulaştırma tesisi tam isabetle vurulmuştur.

Aynı dönemde, kara ateş destek vasıtaları 475 ayrı hedefi ateş altına almışlardır.

Harekat, birliklerimizin üstün yetenekleri ve erinden generaline tüm personelin eşsiz özveri ve kararlılığıyla sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İŞTE GÜN GÜN OPERASYONUN BİLANÇOSU:

1. GÜN
24 terörist ölü ele geçirildi. Ayrıca en az 20 teröristin daha topçu ve silahlı helikopterler tarafından etkisiz hale getirildiği anlaşıldı.
5 askerimiz şehit oldu.

2. GÜN
35 terörist öldürüldü. 2 askerimiz şehit oldu

3. GÜN
33 terörist öldürüldü. 8 askerimiz şehit oldu.

4. GÜN
41 terörist öldürüldü. 2 askerimiz şehit oldu.

5. GÜN
Yoğun kar yağışı operasyonu kısıtladı. 2 askerimiz şehit oldu. Ancak öldürülen terörist sayısı tespit edilemedi. Genelkurmay "zinde birlik takviyesi" yaptıklarını açıkladı.

6. GÜN
Bir gün önce takviye edilen zinde birlikler gece boyunca harekatın başladığı günden itibaren yapılan en kapsamlı çatışmayı yaşadı. 77 terörist etkisiz hale getirildi.

Böylece harekatın başından beri öldürülen terörist sayısı 230'a çıktı.


HABER 7

Dev derbi Galatasaray'ın

Dev derbi Galatasaray'ın

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray, 0-0'ın rövanşında kendi sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek, kupada yarı finale yükselen son takım oldu. Fenerbahçeli yöneticiler, hakemi maçı kötü yönetmekle suçladı.


Derbiyi Fenerbahçe 8, Galatasaray 10 kişiyle tamamlarken; Sarı-lacivertliler'de Lugano, Gökhan ve kaleci Volkan Demirel, Galatasaray'da ise Lincoln kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe'den hakeme suçlama

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, maçtan sonra yaptığı açıklamada, kupadan elendikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Oyuncularımız iyi mücadele etti. 10 kişi kalmamıza rağmen beraberliği yakaladık. İyi mücadeleye devam ediyorduk ama maçın hakemi, başından sonuna kadar maalesef maçı katletmiştir. Geçen yıl, herkesin hatırlayacağı üzere, kendi sahamızda Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığımız maçı yöneten hakem Selçuk Dereli de o karşılaşmayı katletmiş, bize çok büyük zararlar vermişti. Bugünkü maçın hakemi de maalesef maçı çığrından çıkartmıştır" dedi.

Maçta kırmızı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Diego Lugano'nun gördüğü ikinci sarı kartta, hakemin doğru ve yerinde bir karar verdiğini kaydeden Özdemir, "Ancak gördüğü ilk sarı kart nedensizdi. Gökhan'ın atılmasına neden olan ikinci sarı kartta ise Gökhan elindeki topla taç atışını kullanacak iken, top toplayıcı, ikinci topu sahaya attı. Gökhan da elindeki topu bıraktı ve ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Aynı hareketi daha sonra Alex yaptı, ama ona kart göstermedi" şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir, Galatasaraylı futbolcu Lincoln'ün, kalecileri Volkan'a küfür ederek onu tahrik ettiğini de ileri sürerek, "Bu olay hakemin gözü önünde olmasına rağmen, çıkan tartışmada kalecimize kırmızı kart gösteriliyor. Bu tip hakemler Türk futbolundan temizlenmedikçe, Türk futbolunun bir yere varması mümkün değildir. Futbol Federasyonu ve MHK yeni göreve geldi. Onlar için birşey söylemiyorum ama Selçuk Dereli gibi, bu maçı yöneten hakem gibi hakemler, Türk hakemliğinden mutlaka temizlenmelidir. Biz, bu maçı yöneten hakemi bir daha maçlarımızda görmek istemiyoruz. Seyircimizin bu hakeme karşı göstereceği tepkiyi biz önleyemeyiz" diye konuştu.

Canaydın'a hediye

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ise, Fenerbahçe ile uzun yıllar unutulmayacak bir maç oynadıklarını belirterek, "Karşılaşmada iki takım için de inanılmaz derecede gereksiz kartlar çıktı. Fenerbahçe'ye karşı şanssızlık zincirini ancak böyle bir maçta kırabildik. Futbolcularımı kutluyorum. Bu maçı sayın Özhan Canaydın'a armağan ediyoruz" dedi.

Kartlar çok fazla

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in maçın hakemi hakkındaki açıklamalarının sorulması üzerine Polat, "2 yıl önce aynı hakemle Fenerbahçe'ye 4-0 kaybettiğimizde, Fenerbahçe Kulübü'nün tüm yöneticileri, yaptıkları açıklamalarda Cüneyt Çakır'ı yere göğe sığdıramıyorlardı. Kaybetmenin vermiş olduğu üzüntüyle hakem hakkındaki demeçlerini vermiş olabilirler ama ortada bir gerçek var ki, Cüneyt Çakır 4 kırmızı ve 10'dan fazla sarı kart çıkarttı. Bu maçta, bu derece kart çıkmasına neden olacak olaylar olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen de kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Fenerbahçe, uzun zamandır Türkiye Kupası hasreti çekiyor. Bizim için de önemli bir virajdı. Önümüzde Beşiktaş derbisi var ve o maça moralli çıkmak istiyorduk. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.

Karşılaşmanın hakemi ile ilgili sorular üzerine Gökşen, "Burada hakeme fazla yüklenmemek lazım. Bence, gördüğü şeyleri iki taraf için de çaldı. Hakem hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Semih Haznedaroğlu ise Fenerbahçe karşısında büyük bir zafer elde ettiklerini belirterek, "Kazandığımız için mutluyuz. Maçta birçok kart oldu. Birçok itiraz oldu. Bunlar üzücü şeyler ama sonuçta biz galip geldik. İnşallah böyle devam eder" dedi.

İRFAN YİRMİBEŞ - ERHAN ESEN-İSTANBUL

26 Şubat 2008 Salı

Cocuk Pornosu ile alakali kücük bir internet arastirmasi

Cocuk Pornosu ile alakali kücük bir internet arastirmasi


Internette üye oldugum bir paylasim sitesinde bölücü PKK sempatizanlari bizler icin cirkin bir iftirada bulunmuslardi. Kendimize, Ülkemize ve Milletimize yönelik cirkin ve ahlaksiz iddialara göz yumamazdim ve siteden atilmayi göze alip bir arastirma yapmak istedim. Baris nickli PKK'li Terörist üye aynen söyle yaziyordu "porno sitelerine girmediginizden o ülkede (Türkiye'de) 16 aylik bebeklere tecavüz ediliyor degilmi ?"........evet bu haysiyetsiz alcak kisilik ortaya böyle bir sey atiyordu. Sanki bizler sapik bir milletin evlatlariymisiz gibi bir iddia atiliyordu ortaya.

Neyse bende buna karsilik internette bir arastirma yapayim dedim ve Google Trends (www.google.com/trends) adresine girip child porno (cocuk pornosu) kelimesi ile arama yapip bakalim dogrumuymus en cok kimler giriyormus dedim. Aaa karsima cikan tabloyu görünce gözlerime inanamadim, birde ne göreyim Diyarbakir acik ara birinci sirada. Asagidaki resimlerde bunun ispatini görmek mümkün. Tiklamaniz yeterli.





Ehh artik terörist birinin iddialarinin balon oldugu ve gercekte kimlerin 16 aylik bebeklere tecavüz etmeye meyilli oldugu ortada gibi. Ben bunu bir sitede yazsam yalan diye hic kimse inanmazdi ama gercekleri Google bizlere net bir sekilde gösteriyor. Google ye bu hizmetinden dolayi tesekkürü bir borc bilirim.

Bu da yetmezse haber sitelerinde cikan binlerce tecavüz haberlerinin linklerini buraya kopyalayabiliirm dedim. Ozaman da görülecektir ki tecavüz en cok Vatanimizin hangi bölgesinde vuku buluyormus.

Bu yazdiklarim karsisinda hic bir cevap veremeyen sapkin terör örgütü sempatizanlari caresiz bir sekilde ne yapacaklarini düsündüler ama bir cözüm bulamayinca kisa yoldan kullanici adima bir cizik cektiler ve beni sitelerinden banlayip uzaklastirdilar. Siteden uzaklastirildigima degil ama ortaya atilan iftirayi cürütmek icin yaptigim arastirmanin da silinmesine üzüldüm. Yazdiklarimin bosa gitmemesi icin aynisini buraya yazmayi uygun gördüm. Belki olurya beni banlayan Terörist köpek bu yazdiklarimi tesadüf eseri okur.

SON OLARAKTA TERÖR SEMPATIZANLARINA SESLENIYORUM.......EY INSAN GÖRÜNÜMLÜ SEREFSIZ KÖPEKLER SIZ NE YAPARSANIZ YAPIN AMACINIZA ULASAMAYACAKSINIZ......TÜRK VE KÜRT KARDESTIR, BIZI BÖLMEYE CALISAN HAINLER KALLESTIR.


TSK nin Irakin kuzeyine yaptigi temizlik harekati

TSK nin Irakin kuzeyine yaptigi temizlik harekatindan haberler


TARIH : 26 Şubat 2008
NO : BA - 21 / 08


Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekatın 5'inci günü boyunca devam eden yoğun kar yağışı, manevrayı kısmen kısıtlamış ve birlikler bulundukları bölgelerde bütünleme ikmali ile arazi arama ve tarama faaliyetleri icra etmişlerdir. Harekat bölgesinin bazı kritik kesimleri zinde birliklerle takviye edilmiştir.

Bir birliğimize gece saatlerinde uzun menzilli silahlarla uzaktan taciz ateşi açılmıştır. Açılan taciz ateşi sonucu iki personelimiz şehit olmuş; söz konusu teröristler, üzerlerinde toplanan hafif ve ağır silah ateşleriyle susturulmuştur. Teröristlerin kayıpları hava muhalefeti nedeniyle henüz tespit edilememiştir.

Sınır ötesi harekat bölgesinde belirlenen bazı hedeflerin, Hava Kuvvetleri uçakları ve karada konuşlu uzun menzilli silahlarla ateş altına alınmasına devam edilmektedir.

Harekat bölgesindeki teröristlerin geri çekilmesini kolaylaştırmak maksadıyla başka bölgelerden gönderilen gruplar, çeşitli vasıtalarla takip altına alınmıştır.

Önceki günlerde meydana gelen çatışmalarda yaralanan teröristlerin, Irak'ın kuzeyindeki bazı hastanelerde tedavi edildikleri yönünde bilgiler elde edilmiştir.

Terör örgütü, kendi basın ve yayın organları kanalıyla yaydığı yalan haberlerle kayıplarını gizlemeye ve taraftarlarına moral vermeye çalışmaktadır. Bu kapsamda yayınlanan kırıma uğramış helikopter görüntülerinden, mevsimin kış bile olmadığı ve bu görüntülerin 18 Mayıs 1997'de meydana gelen eski bir kırıma ait olduğu kolaylıkla anlaşılmaktadır.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur.



25.02.2008 :

Harekatın 4'üncü günü boyunca çıkan çatışmalarda, 41 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 153'e yükselmiştir.

Dün geceki çatışmalarda 2 personelimiz şehit olmuştur.


24.02.2008 :

24 Şubat 2008 tarihinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmalarda, içlerinde sözde lider kadroların da bulunduğu değerlendirilen 33 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu teröristlerden 5'inin cesetlerinin patlayıcılarla tuzaklanmış olduğu tespit edilmiştir. Son rakamlarla birlikte harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 112'dir. Bu sayıya, uçaklar, silahlı helikopter ve uzun menzilli ateş destek vasıtaları ile tesirsiz hale getirilen terörist miktarları dahil değildir. Bunlar daha sonra istihbarat vasıtaları ile değerlendirilecektir.

Gün boyunca meydana gelen çatışmalarda 8 personelimiz şehit olmuş; bir helikopterimiz, bilinmeyen bir nedenle, sınırımıza yakın bölgede kırıma uğramıştır. Helikopter, olay yerinde ilgili teknisyenler tarafından incelenmektedir.


23.02.2008 :

23 Şubat 2008 günü devam eden operasyonlarda, uçaklar ve uzun menzilli silah ateşleri sonucu saf dışı bırakılanlar hariç, 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu sonuçlara göre, iki gün içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 79'a ulaşmıştır ve çatışmalarda 2 personelimiz şehit olmuştur


22.02.2008 :

22 Şubat 2008 tarihinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, 24 terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda terörist yaralanmıştır. Ayrıca, temas bölgesinde en az 20 teröristin daha topçu ve silahlı helikopterler tarafından etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir.

Söz konusu çatışmada 5 personelimiz şehit olmuştur. Sıcak temas durumu bazı noktalarda kesintilerle devam etmektedir.

15 Şubat 2008 Cuma

2008 Müzik Albüm tanitimlari

2008 Müzik Albüm tanitimlari

Sefa Geceleri
Sefa Geceleri 1



Yayın Tarihi : 07.02.2008
Türü : TSM
Yapımcı : OZAN
Süre : 0:34:10 saat:dk:sn
Stüdyo/Konser : Stüdyo
Dili : Türkçe

PARÇA LİSTESİ

1 İçin İçin Yanıyor - 02:59
2 Bir Gün Karşılaşırsak Ayrıldığımız Yerde - 03:00
3 Gönül Penceresinden Ansızın Bakıp Geçtin - 03:31
4 Ud Taksimi - 01:36
5 Şarkılar Seni Söyler Dillerde Name Adın - 04:25
6 Dargın Ayrılmayalım Diye Koştum Sana Dün - 03:19
7 Yine Gel Gülnihal - 03:06
8 Senede Bir Gün - 04:38
9 Bu Akşam Gün Batarken Gel - 02:05
10 Karam - 02:35
11 Gitmek Mi Zor Kalmak Mı Zor - 02:49


[- Albüm paylasimi icin ankete katilabilirsiniz -]



Sefa Geceleri
Sefa Geceleri 2


















Yayın Tarihi : 07.02.2008
Türü : TSM
Yapımcı : OZAN
Süre : 0:30:01 saat:dk:sn
Stüdyo/Konser : Stüdyo
Dili : Türkçe


PARÇA LİSTESİ

1 Çatılmış Kaşlarım - 02:32
2 Yitirmişim Ben Gülümü - 02:23
3 Veda Busesi - 03:42
4 Gönlümün Şarkısını Gözlerinde Okudum - 04:04
5 Ellerim Böyle Boş Mu Kalacaktı - 02:31
6 İçimde Kim Vardı - 03:02
7 Klarnet Taksimi - 03:03
8 Kalbimin Sahibi Sensin - 02:56
9 Beni Canımdan Ayırdı - 03:05
10 Ada Sahillerinde - 02:39


[- Albüm paylasimi icin ankete katilabilirsiniz -]




Anahtar Kelimeler : Yeni Albüm tanitimi - Yeni Albüm tanitimlari - 2008 Albüm tanitimlari - 2008 Yeni Albüm sunumu - 2008 Türkce yeni albümler - Yeni Müzik albümü - Yeni Müzik albümleri - 2008 Türkce Müzik albümleri - 2008 Yeni Albümler - Son cikan albümler - Son cikan Müzik albümler

Namazı bozmanın caiz ve vacip olduğu durumlar

Hangi durumlarda namazın bozulması gerekir ?

Namazı bozmak haramdır. Ancak bazı durumlarda namazı bozmak vacip, bazı durumlarda caizdir.

Saldırıya uğrayan veya suya düşen bir insanın yardım istemesi halinde ona yardım etmek maksadıyla namazı bozmak vacip olur.

Davar sürüsüne kurt veya herhangi bir canavarın saldırması, gözleri kör olan veya tehlikeyi fark etmeyen bir kimsenin kuyuya veya çatıdan aşağı düşme tehlikesi ile karşılaşması durumlarında bu gibilere yardım için namazı bozmak caizdir. Düşme ihtimali kuvvetli ise o zaman namazı bozmak vacip olur.

Ebenin; doğacak çocuğun veya annesinin ölmesinden, yahut bir organının telef olmasından korkması halinde namazda ise namazı bozması, değilse namazı ertelemesi yani kazaya bırakması da yine vaciptir.

Canavar, sel, yangın tehlikesinden korkan veya düşmanla karşı karşıya bulunan kimselerin namazlarını ertelemeleri caizdir.

Nafile namaz kılmakta olan bir kimseyi, anne veya babası, (onun namazda olduğunu bildiği halde) çağırırsa namazı bozabilir. Eğer çocuğunun namazda olduğunu bilmeden çağırırsa namazı bozması vacip olur. Eğer farz namazında ise anne veya babasından biri çağırırsa namazı bozamaz. Ancak bir tehlike dolayısıyla yardım isterlerse namazı bozmak vacip olur.

Bir dirhem gümüş değerinde olan şeyin (başkasına ait olsa bile) çalınma korkusu durumunda farz olsa bile namazı bozmak caizdir.

Kadın, namaz kılarken tencerenin kaynayıp yemeğin taşmasından veya çocuğunun ağlayıp acı çekmesinden korkarsa namazını bozabilir.

Selam ve dua ile...


Anahtar Kelimeler : Namaz bozmak - Namazi bozmak caizmi ? - Namazi bozmak vacibmi ? - Hangi durumlarda Namaz bozulabilir ?

11 Şubat 2008 Pazartesi

Turkcell Süper Lig'de görünüm

Turkcell Süper Lig'de görünüm


Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında, evinde Vestel Manisaspor'u 6-3 yenen Galatasaray, liderliğini sürdürdü.

Ali Sami Yen Stadı'nda Vestel Manisaspor'u Hakan Şükür (3), Barış, Arda ve Ümit Karan'nın golleriyle yenen Galatasaray, ligin 5. haftasında 6-0'lık Konyaspor, 18. haftasındaki 5-2'lik Çaykur Rizespor maçının ardından 6-3 ile sezonun en skorlu 3. galibiyetini aldıTurkcell Süper Lig'de Ankaragücü'nü 4-0 yenen Cim bom, Vestel Manisaspor'u da 6-3 yenerek 2 haftada 10 gol atmayı başardı.

Lider Galatasaray'ı takip eden Fenerbahçe, misafir ettiği Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u Alex, Kezman ve Roberto Carlos'un golleriyle yendi.

Sarı-lacivertli takım bu sezon ilk kez penaltı atışı kullandı. Bu atışı gole çeviren Alex, ligde gol sayısını 8'e yükseltti.

Geçen hafta liderlik yarışındaki rakibi Fenerbahçe'ye yenilen Sivasspor, bu hafta da deplasmanda Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalarak puan kaybetmeye devam etti.

Deplasman galibiyetinin yaşanmadığı 21. haftada, bir maç golsüz berabere tamamlanırken 3 karşılaşma ise 2-1 bitti. Süper Lig'in 21. haftasında toplam 27 gol sevinci yaşandı.

Gol krallığı yarışmasında, sakatlığı nedeniyle bu hafta forma giyemeyen Fenerbahçeli Semih ve Bursaspor'a attığı golle Semih'in gol sayısına ulaşan Gökdeniz, 11'er golle ilk sırayı paylaşıyorlar. Bu futbolcuları gol krallığı yarışında 10'ar golle Galatasaraylı Nonda ve Kayserispor'dan Gökhan Ünal takip ediyor. Ankaraspor'dan De Nigris ve Sivasspor'dan Mehmet Yıldız'ın 9'ar, Beşiktaşlı Bobo, Fenerbahçeli Alex, Galatasaray'dan Hakan Şükür ve Ümit Karan'ın ise 8'er golü var.

Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında alınan sonuçlar, puan durumu ve 22. haftanın programı şöyle:

Gençlerbirliği-Ankaragücü...............................( 1 - 0 )
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Çaykur Rizespor........( 2 - 1 )
Kayserispor-Beşiktaş....................................( 2 - 0 )
Galatasaray-Vestel Manisaspor...........................( 6 - 3 )
Trabzonspor-Bursaspor...................................( 2 - 1 )
Fenerbahçe-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor....................( 3 - 1 )
Gaziantepspor-Sivasspor.................................( 0 - 0 )
Denizlispor-Konyaspor...................................( 2 - 1 )
Ankaraspor-Kasımpaşa....................................( 2 - 0 )


GELECEK HAFTA


Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor,
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Sivasspor,
Çaykur Rizespor-Fenerbahçe,
Kayserispor-Gaziantepspor,
Ankaragücü-Trabzonspor,
Vestel Manisaspor-Gençlerbirliği,
Konyaspor-Galatasaray,
Kasımpaşa-Denizlispor,
Beşiktaş-Ankaraspor

8 Şubat 2008 Cuma

Basbakan bu drama dayanamadi

Başbakan bu drama dayanamadı


Ludwigshafen kentinde çıkan yangında yaralananları hastanede ziyaret eden Erdoğan, yaralılardan Nazire Demir'in isteğini kırmadı ve yetkilileri harekete geçirdi..








Almanya'nın Ludwigshafen kentinde çıkan yangında yaralananları ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Eşimi yanımda görmek istiyorum" diyen yaralı Nazire Demir'in isteği gerçekleşiyor. Nazire Demir'in eşi Erdal Demir, Almanya'ya gitmek üzere yola çıktı.

Gaziantep'teki bir hastanede işçi olarak çalışan ve 3 ay önce Nazire Demir ile evlenen Erdal Demir, yangında eşinin yaralandığının haber edilmesi üzerine yıkıldı. Yeni evli çift, birbirlerine ihtiyaç duydukları en önemli zamanda ayrı olmanın acısını yaşarken, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaralıları ziyaret etmesiyle genç çiftin hayali gerçek oldu. Yangında yaralanan ve Almanya'daki hastanede tedavi gören Nazire Demir, "Eşimi yanımda görmek istiyorum" diyerek yardım talep etmesi üzerine Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçen konsolosluk görevlileri, Gaziantep'te yaşayan Erdal Demir'e ulaşarak Almanya'ya gitmesi için hazırlık yapmasını istediler. Apar topar görev yaptığı hastaneden evine dönen Erdal Demir, hazırlıklarını tamamlayarak yola koyuldu.



3 aylık evli genç damat Erdal Demir, yola koyulmadan önce İHA muhabirine yaptığı açıklamada, eşine kavuşacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Almanya'da yaşanan yangın faciasında 9 Türk'ün hayatını kaybetmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasından dolayı çok üzgün olduğunu belirten Demir, "Bunların içinde eşim de vardı. Kendisi sağ salim değilse de yaralı olarak kurtuldu. İçimizde buruk bir sevinç var. Eşimin yanına gidip, ona destek olmak, yardımcı olmak istiyorum. Hükümetimiz, devletimiz sağolsun; her türlü yardımı gösteriyor ama benim yanında olmam daha başka olacaktır" dedi.





Olayın olduğu gün durumu eşinin Almanya'daki komşularından öğrendiklerini kaydeden Demir, "Gelen telefonda, 'burada olay oldu, eşinizin bulunduğu ev yandı, ölenler ve yaralananlar var, ancak eşiniz yaralı' dediler. Eşim Nazire'ye de bu kargaşa içerisinde ancak 2-3 gün sonra ulaşabildik ve kendisiyle telefonla görüştük. Kendisinin yaralı olduğunu ve hastanede tedavi altında olduğunu öğrendik" diye konuştu.



Erdal Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaralıları ziyaretinden sonra eşi Nazire'nin kendisini aradığını ifade ederek, "Eşim 'Başbakan Erdoğan tedavi gördüğümüz hastanede bizi ziyaret etti. Kendisinden ricada bulundum. Yalnız olduğumu, eşimi yanımda istediğimi söyledim' dedi. Başbakan Erdoğan'ın da gerekli girişimlerde bulunduğunu ve beni getireceğinin sözünü verdiğini söyledi. Şimdi ben de hazırlıklarımı yaptım ve yarın Almanya'ya gidip eşime kavuşacağım" şeklinde konuştu.

Demir, Ankara'dan kendisini bir kaç defa aradıklarını da dile getirerek, "Konsolosluktan daha önce de beni aradılar. Eşimin talepte bulunduğunu, beni orada görmek istediğini söylediler. Bunun için de Başbakan Erdoğan'ın girişimde bulunduğunu bildirdiler. Devletimiz sağolsun her türlü yardımda bulundular. Biraz önce de Konsolosluktan arayıp oraya gelmemi istediler. Ben de yarın orada olup, gerekli işlemlerin ardından eşimin yanına gitmek istiyorum" diye konuştu.

7 Şubat 2008 Perşembe

Dokuz Türk bir Marco etmedi

Alman Vatandasi olunca is degisiyor

Almanya tacizci Marco'yu kurtarmak icin Türkiye'ye karsi en üst düzeyde baski yapmisti. Ama 9 Türk'ün yanarak can verdigi Ludwigshafen'deki faciayi incelemek icin 4 uzman gönderlince cok kizdi.....

Antalya'da bir ingiliz kizi taciz ettigi icin tutuklanan Marco Weiss'i kurtarmak icin heyet üstüne heyetler gelmis hatta Almanya Basbakani Angela Merkel bile devreye girmisti. Bunlari "normal" karsilayan Almanlar cok daha vahim bir olayda Türkiye'nin gösterdigi hassasiyeti bir türlü hazmedemedi.

Türkiye'nin "irkci vahset" süphelerini arastirmaya gönderdigi 4 uzman polise sert tepki geldi. Almanya Icisleri bakani Schäuble "Alman makamlarina duyulan güvensizlik" dedi. Sabotaj süphesini dile getiren Büyükelci Irtemcelik'e de hakaret etti : "Bazen elcilere de görgü ögretmek lazim".

Gecmiste yasanan facialardan kendilerine bir türlü pay cikarmayan Alman siyasetciler son zamanda Irkciliga kadar varan söylemlerle de tüm kamuoyunun dikkatlerini üzerine cekmisti.