10 Kasım 2008 Pazartesi

70. olum yildonumunde saygiyla aniyoruz

70. ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 70'inci ölüm yıldönümü nedeniyle, devletin zirvesi arka arkaya mesaj yayımladı.

Atatürk'ü anma programı çerçevesinde Ankara'da ilk tören 08.30'da Anıtkabir'de olacak. Saat 10.00'da ise Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu'nda anma programı düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Hedef, Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesini geçmektir. Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir."

Meclis Başkanı Köksal Toptan, "10 Kasım, Cumhuriyetin erdemlerine sadakati ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyetimizin en büyük ideali; inancı, etnik kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmek olmuştur."

CHP lideri Deniz Baykal, "70 yıl önce, fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ölümsüzlüğü yolcu ettiğimiz Atatürk, aramızdan ayrılışının 70. yılında da değeri her gün biraz daha artan ve sıradanlaştırılmayan bir önderdir.

Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirilebileceğini hem tarih yazarak hem tarihe not düşerek göstermiş hem de mazlum milletlere örnek olsun diye tarihe tescil ettirmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 70. yılında da saygıyla, şükranla, özlemle anıyor ve arıyoruz."

Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, "Büyük ölülere matem gerekmez; fikirlerine sadakat gerekir.' düşüncesinden hareketle O'nun maddi varlığının aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, dikkatlerimizi bir kez daha O'nun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat olarak görüyoruz."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Atatürk'ün İstiklal mücadelesini verdiği zorlu dönemde yaşananların, her Türk vatandaşının çok iyi öğrenmesi ve ibret alması gereken bir dönem olduğunu belirtti. Bahçeli, Atatürk'ün; ebediyete intikalinin 70'inci yılında, içeriden ve dışarıdan Türkiye'ye yönelik türlü entrikaların sergilenmekte olduğu çok zor bir dönemde anıldığını ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "bugün gelinen noktanın, başta yönetici ve aydınlar olmak üzere herkesin Atatürk'ü yeniden okumasını ve anlamasını zaruri kıldığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder