2 Ağustos 2009 Pazar

Gurbetci aile Bulgaristan da dehseti yasadi

Türkiye'ye Gelen Gurbetçi Aile Bulgaristan'da Soyuldu

Almanya’da çalışan Türk aileler en büyük korkuyu Bulgaristan’dan geçerken yaşıyor. Demir Perde’nin yıkılarak Bulgaristan’ın demokrasiye geçmesiyle birlikte olaylar gündemden kalkmıştı. Ancak, bu yaz başında ve önceki hafta yaşanan iki olay Bulgaristan dehşetini yeniden hatırlattı. Önceki perşembe İstanbul’a gelmek üzere yola çıkan Aksoy Ailesi, polis kılıklı soyguncular tarafından Sofya’ya yirmi kilometre mesafede dağa kaldırıldı.

ALMANYA‘nın İngolstadt Kenti’nde bir otomobil bayiinde çalışan Akın Aksoy (44) ile aynı yaştaki eşi Nalan, çocukları Hande (22) ve Alper (17) ile İstanbul’daki yakınlarının yanına gelmek için geçen perşembe yola çıktı. Baba Aksoy’un kullandığı ciple yola koyulan ailenin yolculuğu, geceleyin Bulgaristan’ın başkenti Sofya’yı 20 kilometre geçtikten sonra kâbusa döndü. Akın Aksoy, sirenini açıp arkadan yaklaşan polis otosu görünümündeki araçtan yapılan ikaz üzerine cipini kenara çekti. Araçtan inen polis kıyafetli ve kar maskeli iki kişi, silah zoruyla Aksoy Ailesi’nin bireylerinin ellerini kelepçeledi. Şüphelilerden biri kendi araçlarının, diğeri ise Aksoy Ailesi’nin aracının direksiyonuna geçti.

Cep telefonunu gizledi

Yaklaşık 10 dakikalık yolculuğun ardından aile ormanlık bir alana getirildi, yanlarındaki 4 bin Euro, altın kolye ve üç cep telefonu gasp edildi. Bu arada Hande Aksoy, cep telefonunu pantolonun arka cebine gizlemeyi başardı. Şüpheliler anne, baba ve iki çocuğu ikişerli olarak sırt sırta bileklerinden kelepçeledi. Soyguncular, bandaj olduğu için Hande Aksoy’un sol eline kelepçe takmadı. Almanca bilen şüphelilerden biri, “Otomobilinizi de alıp gidiyoruz” dedi ve soyguncular araçlarıyla olay yerinden uzaklaştı. Bir eli boşta olan Hande Aksoy, arka cebinden cep telefonunu çıkararak önce Bulgar polisini, ardından İstanbul’daki amcası Azim Aksoy’u aradı. Amca Aksoy, Bulgaristan’ın Türkiye Büyükelçiliği’yle irtibata geçti, polis de ailenin bulunduğu bölgeye hareket etti. Yaklaşık iki saat sonra bölgeye ulaşan ekipler, önceki gün Aksoy Ailesi’ni elleri kelepçeli olarak yarı baygın halde buldu.

Polis, çalınan cipi boş bir arazide yanmış halde buldu. Aile, Büyükelçilik’e teslim edildi. Büyükelçilik, pasaportları da ciple birlikte yanan aileye ülkeye giriş için belge verdi. Azim Aksoy, kardeşine verilmek üzere bir Büyükelçilik çalışanın hesabına 500 Euro yatırdı. Biletlerini alan aile, Edirne’ye gelmek için yola koyuldu. Sabaha karşı 03.00 sıralarında Türkiye’ye gelen aile, kendilerini karşılayan Azim Aksoy’a sarılıp ağladı.

Neşeli başlayan yolculuğun kâbusa dönüştüğünü söyleyen Akın Aksoy, “Bu işin peşini bırakmayacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar gideceğim” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder