29 Şubat 2012 Çarşamba

KANSER RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN

KANSER RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN

Çağımızın korkutan hastalığı olan kanser için Dünya Sağlık Örgütü, ürküten bir uyarıda bulundu. 2030’da ölümlerin en çok sebebinin kanser olacağını belirtti. Kanserden korunmak için alınacak tedbirler:

* İhmal edilmeden tedavi ettirilmeli. Kronik hastalığı olanlar, ufak bir şikâyeti doktora danışmalı. Sık sık kontrole gitmeli.

* Alkol tüketimi riski arttırır.

* Günde 20 sigara içen, 10 sigaranın altına düşerse, akciğer kanseri riski de % 27 azalıyor.

* Aile geçmişinde kanser vakası varsa, tetkik edilmeli.

* Bulaşıkların yıkandıktan sonra suyla iyi durulanması gerekir.

* Sık sık duş alınmalı.

* Çamaşır ve vücut için, hakiki zeytinyağı, defne veya fıstık yağından yapılan sabunlar tercih edilmeli.

* Halıların yıkanıp, sık sık sirkeli suyla silinmesi gerekir.

* Stres, sigara, alkol ve madde bağımlılığı, kanser riskini arttırır.

* Beyaz çamaşırlar yeni alınınca en az 2 kere kaynatılmalı.

* Oda spreyleri zehir solutuyor. Bağışıklık sistemini bozuyor.

* Televizyondan, cep telefonu ve radyasyon yayan cihazlardan uzak durulmalı.

* Fast food kültürü, haftada 3 defa sürdürülürse, beyin tümörlerinde, lenfomalarda ve lösemilerde artış gösteriyor.

* Meyve, sebze, yoğurt ve peyniri bol bol yermeli.

* Plastik, bakır, alüminyum kaplar kullanılmamalı.

* Meyve ve sebzeleri, kanserojen maddelerden arındırmak için, sirkeli suda bekletmeli.

* Yeşil soğan, pırasa, kereviz, bezelye, kestane, ceviz ve fındık bol bol tüketilmeli.

* Dondurulan yiyecekler çözülünce hemen pişirilmeli ikinci defa ısıtılırsa, DNA’sı bozulur.

Kaynak: / 07.04.2011 / TÜRKİYE GAZETESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder