11 Şubat 2009 Çarşamba

Cecenistan'da Siddetli Catisma

Çeçenistan'da Şiddetli Çatışma

Çeçenistan'da zor kış şartlarına rağmen işgalcilere karşı mücadele devam ediyor.

Pazartesi Vedeno ilçesine bağlı Dargo yerleşim bölgesinde Komutan Osman Munsigov'un komutasındaki mücahidler işgalcilere saldırı düzenledi.

Çeçenistan İçkeriya Cumhuriyeti Doğu cephesi komutanı Aslanbek Vadalov'a bağlı Dargo bölgesi Komutanı Osman Munsigov (Şatral) dün dargo bölgesinde ormanda teftiş yapan işgalcilere saldırı düzenledi.
Aldığımız bilgilere göre, bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaklaşık 50 kişilikten oluşan Komutan Osman'ın mücahid birliği yaklaşık 2 saat işgalcileri yoğun ateşe tuttular. İlk belirlemelere göre 3 işgalci çatışma yerinde öldürüldü. İşgalcilerin "İtar-Tass" haber ajansının verdiği bilgilere göre, rus işgalciler tarafından sadece 1 ölü 2 kayıp verildi.

Çeçenistan Doğu Cephesi Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, rus işgalciler tarafında en az 4 ölü ve 10 yaralı var. Mücahidlerden 2 kişi biri ağır olarak yaralandı.

Son aldığımız bilgilere göre, işgalcilerin bir kişi kaldırılan hastanede aldığı ağır yaradan öldü.

Geçen yaz Komutan Osman Benoy yerlişim bölgesinde operasyon yapmıştı ve kasabayı kontrol altına alıp İşgalcilerin Çeçenistan'ın hakimi olmadığını sergilemişti. Bu operasyonda Osman çok sayıda silah ve muhimmat ele giçirmişti ve yerel rus işbirlikçileri de esir almıştı.

Kaynak: Çeçen-Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder