18 Ekim 2011 Salı

Bitlis'te patlama 5 polis şehit oldu

Bitlis'te patlama 5 polis şehit oldu
18 Ekim 2011 Salı

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki patlamada 5 polis şehit oldu. Olayda biri 2 yaşında bir bebekle 2 vatandaş da hayatını kaybederken de 20 kişi de yaralandı..

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yola döşenen mayının, atış eğitiminden dönen polisleri taşıyan aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 5 polis şehit olurken, biri bebek 3 sivil de hayatını kaybetti. 3'ü ağır 5 kişi yaralanırken, olay yerinde ise çok sayıda araç hasar gördü.

Güroymak İlçe Emniyet Amirliği'nde görev yapan polis memurlarının aylık eğitim atışları yapmak için ilçenin yakınında bulunan poligondan döndükten sonra tuzağa düşürüldüler. Polisleri taşıyan zırhlı araçta bulunan polis memurlarından 5'i şehit olurken, biri 2 yaşındaki çocuk olmak üzere 3 sivil de hayatını kaybetti. Patlamada yaralananlar ise bölgeye sevk edilen ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Patlama sonrası zırhlı polis aracı parçalanırken, karayolunda seyir halinde bulunan çok sayıda araç da hasar gördü. Bitlis-Güroymak karayolu tamamen trafiğe kapatılırken, patlama alanında ise yaklaşık 2 metre derinliğinde bir çukur oluştu.

Patlama ile birlikte bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
Anahtar Kelimeler: bitlis - patlama - güroymak - şehit - polisler - şehit - polis
Kaynak : İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder