15 Ekim 2008 Çarşamba

Tüm Türkiye tek yürek...

Tüm Türkiye tek yürek ...

Bosna-Hersek'i 2-0 yenerek 2010 Dünya Kupası’na gitme şansını arttıran millilerimiz, bu akşam deplasmanda Estonya karşısına çıkacak. İşte maçın ayrıntıları...

Bosna-Hersek'i 2-0 yenerek 2010 Dünya Kupası’na gitme şansını arttıran millilerimiz, bu akşam deplasmanda Estonya karşısına çıkacak.

Baltık ekibini sadece 1924’de 4-1 yenen, 1996’da 0-0, 2006’de de 1-1 berabere kalan Millilerimiz’in tek hedefi galibiyet. Bugün tarihindeki 457’inci maçına çıkacak Ay-Yıldızlılarımız’a Fatih Terim 81’inci kez teknik direktörlük yapacak.

Tallin’deki maç 21.30’da başlayacak ve TRT-1’den naklen yayınlanacak. Daha önceki 456 maçta 160 galibiyet, 109 beraberlik ve 187 yenilgi alan Milliler, 586 gol atıp 700 gol yedi. Ay-Yıldızlı ekipte sakatlıkları nedeniyle 14-15 futbolcu forma giyemeyecek. Mutlak galibiyete ihtiyacımız olan maçta en büyük gol umutlarımız Mevlüt, Halil ve Arda olacak.

"KOLAY MAÇ YOK"

Teknik Direktör Fatih Terim maç ile ilgili yaptığı açıklamada, "Zirveye tırmanmak için yetenek, zirvede kalmak için karakter gerekir. Kolay maç diye bir şey yok. Rakibimiz agresif olacak... 4 maçta 10 puan, bizi en kötü grup ikincisi yapar" dedi

Estonya maçı öncesinde iddialı konuşan Terim, hiç pes etmeyen, en zor anlarda yeteneklerini ortaya koyan bir ekip haline geldiklerini belirterek, ‘Zirveye tırmanmak için yetenek, zirvede kalmak için karakter gerekir diye bir söz var. Şimdi karakterimizi göstermenin tam zamanıdır’ dedi. Tecrübeli hoca, ‘Kolay maç diye bir şey yok. Rakibimiz agresif olacak. Alınacak her galibiyet çok önemli. Bahaneleri geride bırakacağız. Tarih sakatları yazmaz’ diye konuştu.

Bosna maçında sakatlanıp kadrodan çıkarılan Batuhan’ın yerine bugün Estonya önünde Halil ilk onbirde yer alacak. Milli Takım son idmanını Le Coq Arena’da gerçekleştirdi. Antrenör Oğuz Çetin, ilk onbirde yer alması beklenen futbolculara koşu yaptırdı. Bu futbolcular arasında Nuri de yer aldı; Mevlüt ise yedeklerle çalıştı.

Millilerimiz, 1998’den beri Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası elemelerinde 5 günde 2 maç oynanan periyotlarda pek başarılı olamadı. 23 kez tekrarlanan seride Türkiye sadece 6 kez çifte zafer yaşadı. Diğer 17’sinde 2 maçtan birinde mutlaka puan kaybetti.

Elemelerdeki ilk 3 maçın ilk yarılarını pas geçen ekibimiz, Ermenistan, Belçika ve Bosna’ya attığı 5 golü de ikinci devrelerde buldu. Ekibimiz son 10 deplasmanın 9’unda gol atarken, bugünkü rakibimiz Estonya ise evindeki son 6 maçta sadece Andorra’ya 2 gol attı, diğer tüm maçları gol atamadan kaybetti.

ESTONYA : Londak, Jaager, Piiroya, Barengrub, Kruglov, Kink, Vunk, Dmitrijev, Lindpere, Vassiljev, Vladimir.

TÜRKİYE : Volkan, Sabri, İbrahim, Kaş, Servet, Hakan, Balta, Aurelio, Yusuf, Ayhan, Arda, Mevlüt, Halil.

HAKEM: Robert Malek

STAT: A.Le Cop Arena

SAAT: 21.30 (TSI)

TV: TRT-1
Anahtar Kelimeler: Facebook-Digg-Del.icio.us-reddit-Mixx-StumbleUpon-Google-Yahoo-Çarşamba, 15 Ekim 2008 10:29

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder