29 Şubat 2008 Cuma

Askeri birlikler yurda döndü


Askeri birlikler yurda döndü


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine yönelik başlattığı kara harekatına katılan bazı askeri birlikler, yurda döndü. Çok sayıda askeri araç sınır bölgelerinden yurda giriş yaptı.

IRAK'IN KUZEYİNE YÖNELİK BAŞLATILAN KARA HAREKATINA KATILAN BAZI ASKERİ BİRLİKLER, YURDA DÖNDÜ

Alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonlara katılan birliklerden bir bölümü, sabah saatlerinde, çok sayıda askeri araçla Işıklı, Çayırlı ve Hakantepe bölgelerinden yurda giriş yaptı.

Bu birliğin yurda dönmesinden sonra, Işıklı, Çayırlı ve Hakantepe bölgelerine boş olarak hareket eden 61 askeri araç, yeni bir askeri birliği alarak Çukurca ilçesine geldi.

ASKERLER OTOBÜSLERLE ŞIRNAK'A DÖNDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde yaptığı kara harekatına katılan bazı askerler otobüslerle Şırnak'a döndü.

Edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlara katılan askerlerden bir bölümü, Hakkari'nin Çukurca ilçesinden Şırnak'a otobüslerle geldi.

Otobüslerle Şırnak'a gelen askerler, birliklerine giriş yaptı.



GÜNEŞ HAREKATI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Türk Sihalı Kuvvetlerin Kuzey Irak Bölgesinde bulunan Terör Örgütü Kamplarına yönelik başladığı Güneş Harekatı başarı ile sonuçlandı. Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Güneş Harekatı'na katılan Mehmetçik operasyonu başarı ile tamamlayarak yurda geri dönüş yaptı. Türkiye'ye dönüş yapan zırhı araçlar Habur Sınır Kapısı yakınında bulunan Kapılı bölgesine konuşlandı. Yurda dönüş yapan Mehmetçik kameralara el sağladı. Bölgede Helikopter trafiği yaşanıyor.

DÖNÜŞTE 'TAMAM' VE 'ZAFER' İŞARETİ YAPAN BAZI ASKERLER KAMERALARA EL SALLADI

Kuzey Irak'tan dönen Mehmetçikler, terör örgütü PKK mensuplarını yok ettiklerini belirten işaretler yaparken, bazıları da el sallayarak ailelerine selam gönderdi. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çayırlı sınırından ülkeye konvoylar halinde dönen yaklaşık bin asker arasında, 'Zafer' ve 'Tamam' işaretleri yapan Mehmetçikler, PKK hedeflerin yok ettiklerinin sinyallerini verdi. Bazı askerler ise kameralar karşısında ailelerine el sallayarak mesaj gönderdi.

IRAK SINIRINDAKİ KARAKOLLARA ASKERİ BİRLİK GÖNDERİLDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Irak sınırına yakın bölgelere asker sevk edilmesi bölgede tansiyonu tekrar yükselti.

Habur Sınır Kapısı'na yakın bölgede, sınır ötesi operasyon öncesinde tankların gectiği yolda bugün saat 14.30 sularında içerisinde tam teçhizatlı askerlerin bulunduğu bazı askeri araçlar sınıra kaydırıldı.

Habur Sınır Kapısı'na yakın mesafeden sınır karakollarının bulunduğu bölgeye yönelen araçlardaki askerlerin geçişi öncesinde ise askeri helikopter bölgede uçuş yaptı.

Öte yandan, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı üsünden kalkan F- 16 savaş uçakları ise bölgede keşif uçuşu yaptığı görüldü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder