28 Şubat 2008 Perşembe

Dev derbi Galatasaray'ın

Dev derbi Galatasaray'ın

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray, 0-0'ın rövanşında kendi sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek, kupada yarı finale yükselen son takım oldu. Fenerbahçeli yöneticiler, hakemi maçı kötü yönetmekle suçladı.


Derbiyi Fenerbahçe 8, Galatasaray 10 kişiyle tamamlarken; Sarı-lacivertliler'de Lugano, Gökhan ve kaleci Volkan Demirel, Galatasaray'da ise Lincoln kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe'den hakeme suçlama

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, maçtan sonra yaptığı açıklamada, kupadan elendikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Oyuncularımız iyi mücadele etti. 10 kişi kalmamıza rağmen beraberliği yakaladık. İyi mücadeleye devam ediyorduk ama maçın hakemi, başından sonuna kadar maalesef maçı katletmiştir. Geçen yıl, herkesin hatırlayacağı üzere, kendi sahamızda Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığımız maçı yöneten hakem Selçuk Dereli de o karşılaşmayı katletmiş, bize çok büyük zararlar vermişti. Bugünkü maçın hakemi de maalesef maçı çığrından çıkartmıştır" dedi.

Maçta kırmızı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Diego Lugano'nun gördüğü ikinci sarı kartta, hakemin doğru ve yerinde bir karar verdiğini kaydeden Özdemir, "Ancak gördüğü ilk sarı kart nedensizdi. Gökhan'ın atılmasına neden olan ikinci sarı kartta ise Gökhan elindeki topla taç atışını kullanacak iken, top toplayıcı, ikinci topu sahaya attı. Gökhan da elindeki topu bıraktı ve ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Aynı hareketi daha sonra Alex yaptı, ama ona kart göstermedi" şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir, Galatasaraylı futbolcu Lincoln'ün, kalecileri Volkan'a küfür ederek onu tahrik ettiğini de ileri sürerek, "Bu olay hakemin gözü önünde olmasına rağmen, çıkan tartışmada kalecimize kırmızı kart gösteriliyor. Bu tip hakemler Türk futbolundan temizlenmedikçe, Türk futbolunun bir yere varması mümkün değildir. Futbol Federasyonu ve MHK yeni göreve geldi. Onlar için birşey söylemiyorum ama Selçuk Dereli gibi, bu maçı yöneten hakem gibi hakemler, Türk hakemliğinden mutlaka temizlenmelidir. Biz, bu maçı yöneten hakemi bir daha maçlarımızda görmek istemiyoruz. Seyircimizin bu hakeme karşı göstereceği tepkiyi biz önleyemeyiz" diye konuştu.

Canaydın'a hediye

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ise, Fenerbahçe ile uzun yıllar unutulmayacak bir maç oynadıklarını belirterek, "Karşılaşmada iki takım için de inanılmaz derecede gereksiz kartlar çıktı. Fenerbahçe'ye karşı şanssızlık zincirini ancak böyle bir maçta kırabildik. Futbolcularımı kutluyorum. Bu maçı sayın Özhan Canaydın'a armağan ediyoruz" dedi.

Kartlar çok fazla

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in maçın hakemi hakkındaki açıklamalarının sorulması üzerine Polat, "2 yıl önce aynı hakemle Fenerbahçe'ye 4-0 kaybettiğimizde, Fenerbahçe Kulübü'nün tüm yöneticileri, yaptıkları açıklamalarda Cüneyt Çakır'ı yere göğe sığdıramıyorlardı. Kaybetmenin vermiş olduğu üzüntüyle hakem hakkındaki demeçlerini vermiş olabilirler ama ortada bir gerçek var ki, Cüneyt Çakır 4 kırmızı ve 10'dan fazla sarı kart çıkarttı. Bu maçta, bu derece kart çıkmasına neden olacak olaylar olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen de kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Fenerbahçe, uzun zamandır Türkiye Kupası hasreti çekiyor. Bizim için de önemli bir virajdı. Önümüzde Beşiktaş derbisi var ve o maça moralli çıkmak istiyorduk. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.

Karşılaşmanın hakemi ile ilgili sorular üzerine Gökşen, "Burada hakeme fazla yüklenmemek lazım. Bence, gördüğü şeyleri iki taraf için de çaldı. Hakem hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Semih Haznedaroğlu ise Fenerbahçe karşısında büyük bir zafer elde ettiklerini belirterek, "Kazandığımız için mutluyuz. Maçta birçok kart oldu. Birçok itiraz oldu. Bunlar üzücü şeyler ama sonuçta biz galip geldik. İnşallah böyle devam eder" dedi.

İRFAN YİRMİBEŞ - ERHAN ESEN-İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder