27 Mart 2009 Cuma

Muhsin Yazicioglu da hayatini kaybetti

Muhsin Yazıcıoğlu donmuş halde bulundu


Köylülerden oluşturulan 17 kişilik ekip helikopter enkazına ulaştı. 5 kazazedenin donmuş olduğunu söyleyen köylülerden Remzi Gök, cesetlerin kimlikliklerinin tanınamayacak durumda olduğunu açıkladı. Cesetlerin yüzünün tamen buz olduğunu bu nedenle kimliklerin belli olmasının imkanı olmadığını belirten Remzi Gök, ancak kesin olarak İHA muhabirinin öldüğünü doğruladı.

Helikopterin tamamen parçalandığını söyleyen Gök, Muhsin Yazıcıoğlunun cesedini tespit edemedi. 6 kişinin bulunduğu helikopterde 5 kişinin bulunduğunu 2 kişinin helikopterin ön tarafında 3 kişinin de helikopterin arka tarafında olduğunu belirtti. Ancak Remzi Gök, helikopter enkazının bulunduğu yerde 2 metreyi aşkın kar olduğunu 1 kişinin kar altında olabileceğini söyledi.

Kaza bölgesinde bulunan Remzi Gök, 5 ceset arasında BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunmadığını söylüyor. Zor koşullarda hayatta kalma eğitimi aldığı söylenen Yazıcıoğlu'nun kazanın ardından civarda bulunan mağaralara saklanmış olabileceği düşünülerek yakınlardaki mağaralar aranmaya başlandı. 17 kişilik köylü grubu da tipi ve kötü hava koşulları nedeniyle donma tehlikesi yaşıyor.

Olay yerine ulaşan köylüler arasında bulunan Cuma Gök ise helikopterin ön tarafının tamamen dağıldığını arka tarafının sağlam olduğunu söyledi. Kayramanmaraş'ın merkeze bağlı Döngel köyünden olduklarını söyleyen Cuma Gök, helikopter enkazının bulunduğu bölgede çığ tehlişkesinin de bulunduğunu söyledi. Bu nedenle enkazdan uzaklaşarak ısınmak için ateş yaktıklarını anlatan Gök, kurtarma ekiplerinin kendilerine ulaşmasını bekliyor.

Köylüler arasında bulunan Osman Yılmaz isminde bir korucu ise Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesedini son anda gördüğünü açıkladı.

Öte yandan gelen ilk bilgilere göre enkaz bu zamana kadar yapılan aramaların tam aksi istikamette çıktı!..

BAKAN ATALAY AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopterin enkazına ulaşıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopter enkazının bulunduğu bölgeye hereket etti.

Bakan Atalay, hareketinden önce Göksun Kaymakamlığında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sizlere arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi verecektim. Ancak ani bir gelişme oldu. Bu nedenle bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Helikopterin enkazına, şu an bana gelen bilgilere göre ulaşıldı. Döngel köyü Şahinkayası mevkisinde Sisne-Elmalı arasında bulunan Kanlıçukur bölgesinde helikopterin enkazının bulunduğu bilgisi bana geldi.

Bakan Atalay, enkazdakilerin sağlık durumuyla ilgili sorular üzerine, “Enkazın bulunma bilgisi çok yeni. Bu konuda şu anda birşey söyleyemiyorum” yanıtını verdi.

Atalay ve beraberindekiler, daha sonra enkazın bulunduğu bölgeye doğru gitmek üzere Göksun Kaymakamlığından ayrıldı.

Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği, enkazın bulunduğu bilgisini arama çalışmalarına katılan üyelerinden birinin gönderdiği metin mesajıyla öğrendiklerini duyurdu.
Anahtar Kelimeler: Muhsin Yazicioglu, Helikopter bulundu, enkaza ulasildi, döngel köyü, sisne köyü, kurucuova, berit dagi, 5 kisi öldü 1 kisi kayip, Muhsin Yazicioglu hayatini kaybetti, son dakika,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder