1 Nisan 2009 Çarşamba

Yazıcıoğlu kazasındaki ilginç ayrıntı

Yazıcıoğlu kazasındaki ilginç ayrıntı

Deneyimli gazeteciler Ünal Tanık ile Hasan Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu "Aslında Ne Oldu" da merhum Yazıcıoğlu'nun geçirdiği kazaya dikkat çekildi.

Hasan Öztürk programda Yazıcıoğlu'nun 12 Eylül döneminin acılarının yeni kuşağa yansıtılmaması için çaba harcadığını, Yazıcıoğlu'nun kurulan bir şirketten elde edilecek gelirin belli bir payının gençlere aktarılması için çaba harcadıklarını anlattı.

Ünal Tanık, Haber7.com'u ziyaret eden Yazıcıoğlu ve ailesinin geçirdiği kazaları kendisine sorulduğunu ve merhum Yazıcıoğlu'nun geçirdiği kazayı normal karşılamanın safdillik olacağını söylediğini hatırlattı.

BBP KİTLE DEĞİL KADRO PARTİSİ

Hasan Öztürk, Büyük Birlik Partisi'nin kitle partisi değil kadro partisi olduğunu, kitle partilerinin iktidar olmasına karşın kadro partilerinin de insan yetiştirdiğini ve yönetim kademelerinde önemli noktalara gelmesinde ve ülkenin kritik dönemlerinde kilit roller üstlendiğini belirtirken kadro partisi olan BBP'nin ülkenin kritik dönemlerinde üzerine düşen işlevi en iyi şekilde yerine getirdiğine dikkat çekti.

HELİKOPTERİN ASIL SAHİBİ GİZLENDİ

Tek pervaneli helikopterin böyle bir organizasyonda ne işi var. Hollanda'da THY'ye ait bir uçağın düşmesini merkez medya en küçük ayrıntısına kadar irdeleyerek THY'ye yönelik ağır kampanya yürütmüşlerdi. Ancak bu kazada kullanılan helikopterle ilgili hiçbir haber yapılmadı.

Helikopterin düşmesini ve bulunamamasını medya seçime dahi malzeme yapmaya çalışırken diğer taraftan o helikopterin donanımı, güzergahı ve teknik özellikleri gözardı edilmeye çalışıldı.

Ünal Tanık, BBP ilk kez helikopter kullanıyor ve bunu deklare ediyor. Oysa medya sanki BBP sürekli aynı helikopteri kullanıyormuş gibi BBP helikopteri diye haberi verirken helikopterin gerçek sahibi hakkında hiçbir şey vermiyor. Helikopter Aydın Doğan'ın damadı olan Ali Sabancı'ya ait şirketin. Merkez Medya özellikle helikopterin sahibini gizlemek için gayret ediyor.

MEDYANIN HELİKOPTER YÜZSÜZLÜĞÜ

Ünal Tanık, Olay bize geldiği an öncelikle teyid etmeye çalıştık. İçişleri Bakanlığı'na biz haber verdik. Bize gelen haberin doğruluğunu teyid ettikten sonra yayınladık. Helikopterle ilgili medyanın verdiği imtihan tam bir yüzkarasıdır. Şirketin başındaki kişi rahatsız olmasın diye konu alenen çarpıtıldı. Birilerini kollamak için BBP helikopteri deniyorsa bu meslek açısından utanılacak birşeydir. O gün helikopter firması ile ilgili hiçbir telefona çıkarılmadı. Daha sonra kriz masası açıklama yapacak denildi. Sinyal neden alınmadığı sorularına da helikopterin yumuşak iniş yaptığı için cihazın çalışmadığı söylendi. Oysa helikopterin herbir parçası bir yerdeydi.

Hasan Öztürk, Kerkük meselesinde, Kosova'da Bosna Hersek'te Elçibey'le olan ilişkisinde Doğu Türkistan'la ilişkilerinde Muhsin Yazıcıoğlu'nu gördük. Cenazesinin üzerine de Doğu Türkistan bayrağı bırakıldı. Tacettin Dergahı'nda toprağa verilmesi de ayrı bir anlamı var.

Kaynak:Haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder