30 Mayıs 2009 Cumartesi

Besiktas 2008-2009 sampiyonu oldu

BEŞİKTAŞ 2008-2009 ŞAMPİYONU OLDU


Turkcell Süper Lig'in Son Haftasında Lider Olarak Denizli'ye Gelen Beşiktaş, İstanbul'a 2008-2009 Sezonunun Şampiyonu Olarak Döndü.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Deniz Çoban, Serkan Gençerler, Asım Yusuf Öz



DENİZLİSPOR: Cenk 6, Burak 5, Roberts 4, Bangoura 5 (Dk.66 Caner 3), Güray 3 (Dk.46 Musa 3), Emin 4, Wescley 4, Şener 5, Ozan 5 (Dk.81 Selahattin ?), Angelov 5, Braga 5

BEŞİKTAŞ: Rüştü 5, Cisse 5, Gökhan Zan 5, Tomas 5, Bobo 5 (Dk.84 Nobre ?), Tello 6 (Dk.42 Uğur İnceman 5), Ekrem 5, Serdar 5 (Dk.78 İbrahim Üzülmez 2), Holosko 6, Ernst 6, İbrahim Toraman 6

SARI KART: Dk.25 Şener (Denizlispor)
GOLLER: Dk.28 Holosko, Dk.63 İbrahim Toraman (Beşiktaş), Dk.85 Braga




Turkcell Süper Lig'in son haftasında lider olarak Denizli'ye gelen Beşiktaş, İstanbul'a 2008-2009 sezonunun şampiyonu olarak döndü. Denizlispor'a konuk olan Siyah Beyazlılar, 2-1 kazandıkları maçtan sonra şampiyonluğunu ilan etti. İlk yarısı Holosko'nun attığı golle 0-1 sonuçlanan karşılaşmanın ikinci yarısında Beşiktaş, İbrahim Toraman'ın kaydettiği golle skoru 0-2'a getirdi. Denizlispor'un Braga ile kaydettiği tek gol sonucu değiştirmedi. Beşiktaşlı futbolcular şampiyonluk kutlamalarına maçtan sonra başladı. Bayraklarla az sayıdaki taraftarını selamladı. Beşiktaşlı futbolcular, 'Şampiyonluk Bizim, Kupa Bizim' tişörtleri giydi. Sahaya şampiyonluk kupası maketi getirildi.

İLK YARI

Turkcell Süper Ligi'nde şampiyonluk düğümünü çözecek karşılaşmalardan birisi olan Denizlispor-Beşiktaş mücadelesinin ilk yarısı Siyah-beyazlı takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Beşiktaş'ın tek golü 28. dakikada Holosko'dan geldi.

8. dakiada Holosko, Serkan'ın kale alanı içine doldurduğu topa kafa ile vurdu ancak kaleci Cenk gole izin vermedi.

7. dakikada Tello'nun defansın arkasına attığı topa İbrahim Toraman'dan önce Denizlispor savunma oyuncuları topa sahip oldu.

11. dakikada ev sahibi ekip Angelov ile gole çok yaklaştı. Ceza yayı ön çizgisinde kazanılan serbest atışı kullanan bu futbolcunun yaklaşık 20 metreden vuruşu barajı geçerek yan kale direğine çarptı.

16. dakikada Tello'nun ceza sahasına girmeden sert şutunu kaleci Cenk yumrukladı. Dönen topu Holosko tamamlamak istedi maçın yardımcı hakemi Serkan Gençerler pozisyonu ofsayt gerekçesiyle durdurdu.

26. dakikada Tello'nun pasıyla Denizlispor defansının arkasına sarkan Serdar, Şener tarafından düşürülünce Beşiktaş, ceza sahasının sol çaprazından serbest atış kazandı. Tello'nun ortasına kale alanı içinde kafayla Serdar'ın vuruşunu kaleci Cenk tokatladı.

28. dakikada Beşiktaş öne geçmeyi başardı. Denizlisporlu futbolcuların ofsayt gerekçesiyle duraksadığı pozisyonda defansın arkasında topla buluşan Holosko, kaleci Cenk ile karşı karşıya kalmasına karşın takımını öne geçirmeyi başardı 0-1.

32. dakikada Emin'i geçen Bobo'nun kale içine dorduduğu ortası kötü olunca tehlikeli bir pozisyon başlamadan bitti.

42. dakikada Güray'ın sol kanattan kellandığı korner atışını Ernst karşıladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI

52. dakikada Beşiktaş sahasına girmeye çalışan Musa'ya İbrahim Toraman geçit vermedi.

55. dakikada Bangoura'nın Beşiktaş ceza sahasına gönderdiğini ortaya Denizlisporlu futbolcular dokunamadı.

58. dakikada Wescley'in Beşiktaş ceza sahasına doldurduğu top kaleci Rüştü'de kaldı.

63. dakikada Beşiktaş fark ikiye çıkardı. Denizlispor kalesini cepheden gören İbrahim Toraman, ceza yayının bir metre önünden kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak önce sağ kale direğine çarptı, sonra ağlarla gitti 0-2.

75. dakikada Bobo kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı ancak vurmada gecikince savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

85. dakikada ev sahibi farkı bire indirdi. Beşiktaş ceza sahasına sol kanattan yapılan ortayı iyi takip eden Braga, kale alanı içinde topa sadece dokundu 1-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, Denizlispor'u 2-1 mağlup ederek sezonu şampiyon oldu.

-MAÇTAN NOTLAR-

Maçtan önce Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Genel Sekreter Kenan Öner ile birlikte Siyah Beyazlı takımın soyunma odasına gidip moral verdi. 15 bin kişilik Denizli Atatürk Stadı'nda bin 300 Beşiktaşlı tribünde takımlarını destekledi. Karşılaşmayı 200'e yakın basın mensubu takip etti.

Maçtan önce Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Bu arada Turkcell Süper Lig'de tüm maçların aynı anda başlaması için için karşılaşma 7 dakika geç başladı.

Kaynak: (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder