16 Mayıs 2009 Cumartesi

Turkiye'de domuz gribi vakasi 2'ye cikti

Türkiye'de domuz gribi vakası 2'ye çıktı

Türkiye'ye gelen Irak asıllı Amerikalı turiste domuz gribi vakası görülmesi üzerine tüm ailesi karantina altına alınmıştı. Son olarak gribin karısında da görüldüğü tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da A/H1N1 virüsü tespit edilen ABD'li yolcunun aile fertlerinden birine yapılan ön testlerde grip açısından şüpheli olabilecek pozitiflik bulunduğunu, ileri incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek üzere 14 Mayısta İstanbul'a gelen bir ABD vatandaşında Ulusal Grip Referans Laboratuvarları'nda yapılan tetkikler sonucunda domuz gribi (Influenza A/H1N1) virüsü tespit edildiğinin duyurulduğu hatırlatıldı.

Havaalanında başka kişilerle temas etmeden yakınları ile birlikte izole edilerek hastanede gözlem altına alınan hasta ve yakınlarının genel durumunun iyi olduğu ve tıbbi takibinin yapıldığı belirtilerek, hastaya ilaç tedavisine, yakınlarına da koruma amaçlı ilaç uygulamasına başlandığı kaydedildi.

Hastanın aile fertlerinden alınan numuneler üzerindeki incelemelerin devam ettiği bildirilen açıklamada, ''Ailesinden bir kişide yapılan ön testlerde grip açısından şüpheli olabilecek pozitiflik bulunmuş olmakla birlikte domuz gribi teşhisi için ileri incelemeler devam etmektedir. Sonuç alınınca kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir'' denildi.

Hasta ile birlikte aynı uçakta seyahat eden, isim ve adresleri belirlenen yolculardan büyük çoğunluğuna ulaşıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Ulaşılan yolculardan hiçbirinde domuz gribi belirtisine rastlanmamıştır. Bu kişiler ateş ve hastalık belirtileri açısından günlük olarak bulundukları şehirlerdeki İl Sağlık Müdürlükleri tarafından takip edilecektir. Ayrıca bu kişilere koruma amaçlı ilaç uygulamasına başlanmıştır. Adres bilgilerinde eksiklikler bulunan az sayıdaki yolcuya da ulaşma çalışması halen devam etmektedir.''
Anahtar Kelimeler: Domuz Gribi sayisi 2 oldu - Domuz Gribi sayisi ikiye yükseldi - Domuz Gribi ülkemizde 2 ye yükseldi - Domuz Gribi vakasi 2 ye yükseldi -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder