19 Mayıs 2009 Salı

Yurtdisindaki gurbetcilere Kapikule müjdesi

Kapıkule'deki kuyruklar artik tarihe karışıyor

Yenilenen Kapıkule sınır kapısının, Haziran ayı içerisinde resmi açılışı yapılacak.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş İşletme Müdürü Durmuş Zor, ''Kapıkule Sınır Kapısı, Avrupa'dan gelen vatandaşlarımızın huzurlu ve hızlı bir şekilde işlemlerini yaptıracağı bir kapı haline geldi'' dedi.

Zor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yenilenen Kapıkule sınır kapısının, Haziran ayı içerisinde resmi açılışının yapılacağını belirtti.

Kapıkule'nin yeni haliyle 330 bin metre kare'lik alanda hizmet vereceğini ifade eden Zor, şunları söyledi:

''Kapıkule sınır kapısı, Avrupa'dan gelen vatandaşlarımızın huzurlu ve hızlı bir şekilde işlemlerini yaptıracağı bir kapı haline geldi. Daha önceki saha hantal bir görüntüdeydi. Eski kapının durumunu biliyorsunuz. Eskiden kapıkule problemler yumağıydı. Ama şimdi öyle değil. Vatandaşlarımız şimdi isterlerse araçlarından inmeden işlemlerini yaptırım kapıdan çıkabilecekler. Artık Kapıkule'de araç kuyruklara son vereceğiz. Bir tır 8 dakikada işlemlerini yaptırım çıkış yapabilecek.''

Kapıkule Sınır Kapısı yaptırırken hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını anlatan Zor, Kapıkule'nin Avrupa'dan gelen vatandaşlar için Türkiye'nin güler yüzü olduğunu belirtti.

Türkiye'ye giriş yapan gurbetçilerinde artık saatlerce kuyruklarda beklemeyeceğini belirten Zor sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu kapının yapılmasının amacı Türk milletine yakışır bir kapının olması ve Avrupa'dan gelen vatandaşların huzurlu bir şekilde kapıdan çıkması ve memleketlerine gitmesidir. Şu anda gurbetçiler için her türlü hazırlıklar tamamlandı.

Günlük 4 bin araç giriş yapabilecek duruma geldi burası. Resmi açılış tarihi kesinleşmedi fakat haziran ayında açılış yapmayı düşünüyoruz. Büyük bir ihtimalle Kapıkule Sınır Kapısının açılışını sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yapacak.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder