28 Mayıs 2009 Perşembe

Sehit mehmetciklerin kimlikleri

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ


UZMAN ÇAVUŞ ZİYA BENER

PİYADE ER ÖZKAN DUMLU
PİYADE ER DENİZ DEMİRCİ

İSTİHKAM ER
CAFER ÇELİK
İSTİHKAM ER KEMAL ÖZERİ
İSTİHKAM ER ADİL YILDIZ



YARALANAN ASKERLERİN İSİMLERİ DE BELLİ OLDU

Alınan bilgiye göre, dün akşam saat 23.30 sıralarında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu yaralanan askerlerin uzman çavuş Muharrem Akalın, erler Oğuz Kır, Samet Koca, Ferhat Bilmez, Muhammet Akdeniz, Aytaç Güney, Fırat Güneş ve Mehmet Solmaz olduğu tespit edildi.


BİNGÖL

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir ekip, şehit er Özkan Dumlu'nun Sarıçicek köyündeki baba evine acı haberi verdi. Komutanlardan haberi öğrenen aile fertleri fenalık geçirdi. Tezkeresine 6 ay kalan er Özkan Dumlu'nun şehit olduğu haberini alan yakınları babasının evine akın etti. Evin bahçesinde toplanan kalabalık Zazaca ve Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu.

İSTANBUL

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki mayınlı saldırıda şehit olan 6 askerden 3'ü İstanbul Gaziosmanpaşa'dan çıktı. Şehit askerler Cafer Çelik, Adil Yıldız ve Kemal Özevin'in evlerine ateş düştü.

Hakkari'deki hain pusuda şehit olan 6 askerden biri olan Cafer Çelik'in Sultançiftliği'nde oturan ailesi, acı haberle yıkıldı. Aile yakınları, Cafer Çelik'in Sultançiftliği'ndeki evine akın etti. Acılı aile taziyeleri kabul ederken, gözyaşı döken akrabaları, binaya Türk bayrağı astı. Öte yandan, hain saldırıda şehit olan iki askerin de Gaziosmanpaşa'da oturduğu belirlendi.

YOZGAT

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Ziya Bener'in Yerköy ilçesine bağlı Aslanhacılı köyündeki baba evine ateş düştü. Oğlunun şehit düştüğü haberini İlçe Jandarma Komutanı'ndan alan acılı baba İbrahim Bener, oğlu Ziya Bener ile üç gün önce telefonla görüştüğünü söyledi. İbrahim Bener, oğlunun "Baba operasyona gidiyoruz, merak etmeyin" dediğini söyledi.

Anne Dönüş Bener ise oğluna ağıtlar yakarak, torunu Enes'in Öksüz kaldığını ve ciğerinin yandığını belirtti. Her ihtimale karşı evin önünde ambulans bekletilirken, şehit için yakılan ağıtlar ise yürekleri dağladı.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen mayın patlaması sonucu şehit olan 6 mehmetçik Şırnak 23 Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandılar.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen mayın patlaması sonucu şehit olan 6 mehmetçik için Şırnak 23 Jandarma Sınır tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Şehit olan Uzman Çavuş Ziya Bener,

Piyade Er Özkan Dumlu, Piyade Er Deniz Demirci, İstikam Er Cafer Çelik, İstikam Er Kemal Özevin ve istikam Er Adil Yıldız yapılan törenin ardından 3 helikopter ile memleketlerine uğurlandılar.

KAYALIKLARDAN DÜŞEN UZMAN ÇAVUŞ DA ŞEHİT

Dün gece 6 askerin şehit düştüğü, 8 askerin de yaralandığı mayın patlamasının ardından bugün bölgede başlatılan operasyonlar sırasında, Işıklı köyü Gezgintepe bölgesinde arama tarama faaliyetlerine katılan 32 yaşındaki Uzman Çavuş Abuzer Doğan kayalıklardan düşerek şehit oldu. Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı şehit uzman çavuşun cenazesinin Çukurca'ya getirilmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder