16 Mayıs 2009 Cumartesi

Domuz Gribi Turkiye'ye sicradi

Domuz Gribi Türkiye'ye sicradi

ABD'den İstanbul'a Gelen Bir Turistte Virüs Tespit Edildi. Turist Haseki Hastanesi'nde Gözlem Altına Alındı. Türkiye'de Tespit Edilen İlk Vakayı Sağlık Bakanlığı Bir Açıklamayla Duyurdu.

ABD'den İstanbul'a gelen bir turistte virüs tespit edildi. Turist Haseki Hastanesi'nde gözlem altına alındı. Türkiye'de tespit edilen ilk vakayı Sağlık Bakanlığı bir açıklamayla duyurdu.
ABD'den Irak'a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir kişide “domuz gribi” virüsü bulunduğu belirlendi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD'den yola çıkarak Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek için İstanbul'a gelen bir kişide, Atatürk Havalimanı'ndan giriş yaparken Termal kamera aracılığıyla yüksek ateş tespit edildi.

Ulusal Grip Referans Laboratuvarlarında yapılan tetkikler sonucu bu kişide “domuz gribi” virüsü (Influenza A/H1N1) bulunduğu belirlendi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu vakanın sonuçlarıyla ilgili bakanlık yetkilileri ve bilim adamlarıyla Holiday In İstanbul Airport Nort Otel'de saat 10.00'da basın toplantısı yapacak.

HASTANEDE ALINAN ÖNLEMLER

Türkiye'deki ilk domuz gribi vakasının tespiti üzerine Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önlemler alındı. Hastane çalışanları ve çevredekiler maske takıyor.

İntaniye servisinin yaklaşık 30 metre önüne sandalye konularak bu mesafeden içeriye görevliler dışında kimse alınmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder