21 Ekim 2007 Pazar

Barzani'den siniri asan sözler !



Barzani'den sınırı aşan sözler !


Mesut Barzani'den güne damga vuran açıklama: "Kürt bölgesi hedef alınırsa kendimizi savunuruz. PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz. Türkiye barışçıl çözüm sunsun!"


Erbil'in Selahattin semtinde Talabani'nin de katıldığı toplantının sonrasında konuşan Bölgesel Kürt Hükümeti Başkanı Mesut Barzani'den şok sözler: "Türkiye ile PKK arasında çatışmada taraf olmayız. PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz Türkiye PKK'ya barışçıl bir çözüm sunar ve PKK bunu kabul etmezse o zaman terör örgütü olduğunu öne sürebiliriz."
Barzani, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile birlikte Erbil'e bağlı Selahattin'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, "Hem ABD hem Türkiye PKK'yı terör örgütü olarak görüyor. Siz nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Barış arayışları var. Eğer PKK bu barış çağrılarını geri çevirirse biz de onları terörist olarak göreceğiz. Türkiye ile iyi ilişkiler ve iyi komşuluklar içerisinde olmayı istiyoruz. Ama olası bir sınır ötesi harekat ve bize karşı bir saldırı yapılırsa biz de meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız" diye konuştu.
Barzani bu açıklamaları yaparken yanında bulunan Talabani'nin de yanında bulunması ve "bu açıklama Irak Devleti'nin görüşü değildir. Bölgesel Kürt Hükümeti'nin görüşlünü açıklamıştır" demesi dikkat çekti.


ŞEHİT AİLELERİNE BAŞ SAĞLIĞI


Irak Devlet Başkanı Talabani ise Hakkari'de Türk askerlerinin şehit olduğunu yeni öğrendiklerini ifade ederek, "Şehit ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Türkiye bizden PKK yetkililerini istiyor. PKK'nın burada büroları yoktur. Dağlarda bulunuyorlar. Orası çok güç bir yerdir. Türkiye büyük gücüne rağmen onları yakalayamıyorsa biz nasıl yakalayalım" dedi.
Toplantıyı takip eden dış basın temsilcileri Barzani'nin sözleri üzerine büyük şaşkınlık yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder