28 Ekim 2007 Pazar

Cumhuriyet'in 84’üncü yıldönümü


Cumhuriyet'in 84’üncü yıldönümü


Cumhuriyet'in ilanının 84’üncü yıldönümü kutlamaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayacak ve tüm yurtta devam edecek.


Cumhuriyet'in ilanının 84’üncü yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret ederek, saat 09.00'da mozoleye çelenk koyacak ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak. Ardından, Anıtkabir'de, tören meydanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler, Büyük Önder Atatürk'ün mozolesi önünden saygı geçişi yapacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir'deki tören sonrasında TBMM'ye geçerek, kutlamaları kabul edecek.

TBMM'deki kabul töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi tören alanında resmi geçit töreni düzenlenecek. Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün birlikleri denetlemesi, halkın bayramını kutlaması ve İstiklal Marşı'nınokunmasıyla başlayacak.

Cumhurbaşkanı Gül, resmi geçit töreninin ardından Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek.

İstanbul’da trafiğe kapatılacak yollar

İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları nedeniyle,, bazı yollar trafiğe kapatılacak. Sabah saat 06.00'dan tören bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar şöyle:

-Vatan Caddesi-Millet Caddesi ile bu caddelere çıkan tüm yollar,
-Hal yolu bitimi-E-5 Cevizlibağ,
-Tünel sapağından itibaren, Vatan Caddesi-Lahor Meydanı'na kadar geliş-gidiş istikameti,
-Üsküdar Demokrasi Meydanı'ndan-Harem sahil yolu ile Harem'den Üsküdar sahil yolu.

İstanbul deniz otobüsleri de 250 tekneyle, saat 19.00'da başlayacak fener alayı nedeniyle bazı vapur seferlerini iptal etti.

Öte yandan Hakkari'deki terör saldırıları nedeniyle, İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde program değişikliğine gidilerek konserler iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi, yalnızca havai fişek ve ışık gösterisi yapma kararı aldı. Kadıköy Belediyesi de ellerinde şehit fotoğraflarıyla meşaleli yürüyüş yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder