25 Ekim 2007 Perşembe

Terör gösterileri Belçika'yı karıştırdı

Terör gösterileri Belçika'yı karıştırdı

Türkiye'de terör örgütünün son saldırılarının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de tepki gösterileri düzenleyen yüzlerce Türk ile polis arasında meydana gelen olayların yatıştırılması için harcanan çabalar sürerken, söz konusu olaylar sırasında bazı taşıtların zarar gördüğü, bir kahvehanenin saldırıya uğradığı, bazı polislerin yaralandığı, 100 kadar göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Türklerin yoğun olarak bulunduğu Schaerbeek ve Saint Josse bölgelerinde, akşam saatlerinde başlayan olaylar, küçük sokak çatışmaları şeklinde devam ediyor.

Saint Josse Belediye Başkanı Jean Demannez, basına yaptığı açıklamada sükunet çağrısında bulunurken, Türk toplumunun terörist saldırılara hedef olan Türkiye ile dayanışma içinde kalmasını anlayışla karşıladıklarını ancak Brüksel'de yaşananların "anlamsız olduğunu" söyledi.

Gösteriler için izin istenmediğini, böyle bir girişim olması halinde gereken önlemlerin alınabileceğini anlatan Demannez, "Artık çok geç" dedi.

Saint Josse ve Schaerbeek belediyelerinde olayların devam ettiğini bildiren Demannez, gençlerin küçük gruplar halinde eylemler yaptıklarını ve polisle çatıştıklarını, bu kişiler arasında bu bölgelere dışardan gelen kışkırtıcı unsurlar bulunduğunu ifade etti.

Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt da konuya ilişkin açıklamasında, Türklerin yaptıkları izinsiz gösterileri kınarken, izin talebi olması halinde red yanıtı vereceklerini söyledi.

Clerfayt, gösterilerin önceden organize edilmediğini belirtirken, küçük gruplar halinde sokak eylemleri yapan göstericilerin gerçek sayısını belirleyemediklerini anlattı.

Çoğunluğu gençlerden oluşan göstericilerin çeşitli kışkırtmalara hedef oldukları, belediye yetkililerinin ve polisin, bilinçsiz ve hazırlıksız tavrının da olayların büyümesine yol açtığı ifade ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder