16 Ekim 2007 Salı

PKK'lılara korku salan gülümseme




PKK'lılara korku salan gülümseme


Uluslararası yabancı ajanslar bugün dünyaya Irak sınırında konuşlanan Mehmetçiğin görüntülerini geçti. Mehmetçiğin moralininin yüksek olduğu fotoğraflara da yansıdı.


Uludere ve Şırnak'ta dağların arasında kıvrıla kıvrıla ilerleyen geçitleri tutan Mehmetçiğin moralininin yüksek olduğu Reuters'ın objektiflerine de yansıdı. Operasyona hazır oldukları gözlenen askeri birliklerin tam donanımlı oldukları da gözlerden kaçmadı. Türk birlikleri tetikte Olası bir sınır ötesi operasyonuyla ilgili gelişmeler devam ederken, 1996'daki Irak hükümeti ile yapılan sınır güvenliği anlaşması gereği Kuzey Irak’ın sınır kesimindeki Begova, Kanimasi, Bamerni ve Amediye kasabaları yakınlarındaki stratejik alanlara bulunan Türk birlikleri de PKK’ya karşı tetikte bekliyor. Sınr ötesi operasyon için tezkere hazırlığı sürerken, Adapazarı'nda haftasonu askeri hareketlilik görüldü. Terör örgütü PKK'ya yönelik olası sınır ötesi operasyon için Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hazırlık devam ederken, Adapazarı'nda bulunan Ege Ordu Komutanlığı'na bağlı 1'inci Piyade Tugay Komutanlığı Taşkısığı Kışlası'ndan top, mühimmat ve malzeme yüklü çok sayıda askeri araç Mithatpaşa Tren istasyonunda vagonlara yüklendi.
Taşkısığı Kışlası'ndan Mithatpaşa Tren İstasyonu'na polisin aldığı güvenlik önlemleri altında getirilen mühimmat ve malzeme yüklü askeri araçlar trenlere yüklendi, Tren saat 09.30'da Ankara'ya hareket etti. Yetkililer askeri araç ve mühimmatın Ankara'ya atış eğitimi için gittğini ve eğitim tatbikatına katılacakları söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder