19 Ekim 2007 Cuma

Komando PKK'lı peşinde

Komando PKK'lı peşinde

Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yapılacak operasyonu resmileştiren tezkere Meclis'ten geçerken; Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı komando birlikleri operasyonlara hız kesmeden devam ediyor.
Operasyonlar Şırnak'ın Besta Vadisi'nde ve Irak sınırına kadar uzanan Kato Dağları'nda yoğunlaşıyor. Komando birliklerinin operasyonlardaki en büyük destekçisi ise helikopterler.
Şırnak'daki tugaydan her sabah ve gün içerisinde kalkan helikopterler Besta Vadisi üzerinde güvenlik uçuşu yapıyor. Alçak uçuşlarla PKK'lı grupların yerini belirleyen helikopterler durumu merkeze bildirirken, Kobra ve Sikorsky tipi helikopterler bu bölgeleri bombalıyor. JAMMER GÜVENLİĞİ Bu arada Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin, PKK'nın mayınlı tuzaklarını etkisiz hale getirmek için kullandığı jammerlar en popüler güvenlik aracı haline geldi. Askeri birliklerin geçiş güzergâhındaki yol kenarlarına yerleştirilen mayınları, çevreye gönderdiği sinyallerle etkisiz hale getiren jammerler yol güvenliğinde görev yapan tüm birliklerde kullanılıyor. Askerler tarafından sırtta taşındığı gibi araçlara da monte edilebilen jammerler bölgedeki iletişim hatlarının kesilmesini de sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder