29 Ekim 2007 Pazartesi

SINIRDA KISTIRILDILAR


100 Terörist İkiyaka'da sıkıştırıldı



Mehmetçik teröristlerin K. Irak’a geçiş noktalarını kapattı, 100 dolayında terörist İkiyaka Dağları’nda kıstırıldı. Tunceli'deki operasyonda ise bazı teröristler etkisiz hale getirildi.



AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesi, 16 askerin yaralanması ve 8 askerle de irtibatın kesildiği saldırının ardından terör örgütüne yönelik operasyonlarına hız kazandıran Mehmetçik, terör örgütü üyelerinin Kuzey Irak’a geçiş yaptığı tüm noktaları kapattı.

Teröristlerin kaçış noktalarının kapanmasıyla Kuzey Irak’a geçemeyen 100 dolayında teröristi Irak sınırındaki İkiyaka Dağları’nda kıstıran güvenlik güçleri, operasyonlarını da bu bölgeye kaydırdı.

Teröristlerin, İkiyaka Dağları’ndaki mağaralarda saklandıkları yönünde duyum alan Mehmetçik, grubun Irak’a geçişini engellemek ve teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla kara ve hava destekli operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

TUNCELİ'DE BAZI TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tunceli'de, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda bazı teröristler etkisiz hale getirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında 2 gündür sürdürülen operasyonda, teröristlerle yer yer sıcak temas sağlandı. Hava destekli sürdürülen operasyonda, teröristlerin kaçış noktaları tutulurken, arazide mayın taraması da yapılıyor. Operasyonda bazı teröristlerin etkisiz hale getirildiği öğrenilirken, Tunceli Valiliği, daha sonra resmi açıklama yapılacağını bildirdi.



AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder