4 Mart 2008 Salı

Almanlar yangının sebebini açıkladı


Frankental Başsavcısı Leibig, 9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangının 'ırkçı bir saldırı ya da kasıtlı çıkarılmış bir yangın olamayacağını iddia ederek şu gerekçeyi öne sürdü..

Almanya'da Ludwigshafen'deki 9 Türk'ün öldüğü yangın ile ilgili geçici rapor açıklanıyor.
Frankental Başsavcısı Lothar Leibig, yangının bodrum katında çıktığını hatırlatarak, "28 Şubat'taki açıklamada 'sebep teknik arıza değil' denildi. Şu an da söyleyeceğimiz, yangının teknik arızadan kaynaklandığına dair tek bir ipucu yoktur. Bu bir ırkçı zaldırı olabilir mi veya bir kasıt aranabilir mi? Polis memurlarının çalışmalarının ışığında ırkçı ve kasıtlı bir yangını biz öngörmüyoruz. Birinci olarak yangını hızlandıracak herhangi bir madde bulunmamıştır yangın mahallinde. Kasıtlı bir yangının olduğuna dair elimizde herhangi bir bulgu yok. Burda bize düşen yangının sebebini açıklamak." dedi.

Irkçı saldırıya ilişkin herhangi bir bulgu olmadığını ifade eden başsavcı, "Kız çocuğunun ifadesinin yeterli olmadığı ortaya çıktı. İlk yapılan açıklamada bir erkek sorumlu tutuldu. Çocukları dinleyen psikolok iki kız çocuğunun ilk ifadelerinde bazı faktörlerden etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Başsavcısı Lothar Leibig, en muhtemel ihtimalin yangının hatalı bir şekilde ortaya çıkmış olabileceğini vurgulayarak, "Yangının sebebini de net bir şekilde söyleyebileceğimiz bulgu yok. Uzmanlarımız her türlü izi ortaya koymaya çalıştı. Kundaklama ihtimali hala masada ama bu zayıf bir ihtimal" diye konuştu.

Kaynak : Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder