31 Mart 2008 Pazartesi

Endonezya ve Malezya'dan 'Fitne'ye sert tepki

Endonezya ve Malezya'dan 'Fitne'ye sert tepki


Güneydoğu Asya'nın iki büyük müslüman devleti Endonezya ile Malezya, İslam ve Kur'an karşıtı 'Fitne' adlı filmin yasaklanmasını istedi.

Dünyanın Müslüman nüfusu en kalabalık ülkesi olan Endonezya parlamentosu sözcüsü Agung Laksono, Hollanda'da yabancı karşıtı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders tarafından yapılan 17 dakikalık 'Fitne'nin, ülkesindeki etnik unsurlar arasında çatışmalar çıkarabileceği uyarısını yaptı.

Malezya Dışişleri Bakanı Rais Yatim, filmin İslam'a büyük hakaret ve saygısızlık yaptığını belirterek, yapımcıların politik amaçlar uğruna böyle bir işe girişmişlerse büyük bir yanlışın içinde olduklarını kaydetti. Yatim, böyle bir filmi yapanların olumsuz sonuçların sorumluluğunu da alması gerektiğini vurguladı.

Bu arada, Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Hollanda Büyükelçiliği önünde toplanan, İslam'ı Savunanlar Cephesi üyesi 40 kişilik grup, binaya boş şişeler ve yumurta fırlattı. Gösteride çok sayıda polis, güvenlik önlemi aldı.

Grubun sözcüsü Salih Mahmud, ''Bütün Müslümanlara yönelik büyük bir aşağılama. Hollanda hükümeti onu yakalamalı. Wilders öldürülmeli çünkü Müslümanlara savaş ilan etti'' dedi.

Wilders'in filminde günümüzde yaşanan terörün kaynağının İslam ve Kuran-ı Kerim'den kaynaklandığı öne sürülüyor. Filmde, İslam'ın Batı uygarlığını yok etmek istediği de iddia ediliyor.

CHA

Anahtar Kelimeler : Fitne - Geert Wilders - Yönetmen - Hollanda - Endonezya ve Malezyadan sert tepki - Filme sert tepki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder