13 Mart 2008 Perşembe

Teroristlere Sirnakta büyük darbe


Teröristlere Şırnak'ta büyük darbe


Geçtiğimiz haftalarda Kuzey Irak'a kara harekatı düzenleyen ve terör örgütü PKK'ya ağır kayıplar verdiren TSK, hainlere içeride de göz açtırmıyor. İşte öldürülen PKK'lı sayısı:

Şırnak'ta başlatılan operasyonlarda, 11 PKK'lının öldürüldüğü açıklandı.


Şırnak'taki dağlarda keşif ve gözetleme faaliyetinde bulunan 'Heron' (Kartal) adlı insansız hava aracı pazartesi günü Bestler Dereler Bölgesi'nde hareket halindeki 10 teröristi tespit etti. Bunun üzerine aynı gece 300 komando ve 100'ü aşkın köy korucusu dikkat çekmemek için teröristlerin bulunduğu en yakın noktaya sivil kamyonlarla taşındı. Teröristlerin bulunduğu bölge kordon altına alınırken, dün akşam teröristlerle ilk temas sağlandı.

Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre PKK'lı 2 terörist öldürülmüştü. Son gelen biligilerde bu rakamın 11'e yükseldiği bildiriliyor.

Derin vadiler ile çukurların ve çok sayıda mağaranın bulunduğu bölgeye, sıcak temasın sağlanmasından hemen sonra Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan Kobra ve Süper Kobra tipi 5 helikopter sevkedildi. Teröristlerin bulunduğu alan çembere alınmaya çalışılırken, Mehmetçiğe sürekli mühimmat ve erzak takviyesi yapıldı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgeye Skorsky helikopterleri ile Jandarma Özel Harekat timleri indirildi. Bu arada başka terörist grubunun olma ihtimaline karşılık bölgeye, en yakın birliklerden çok sayıda özel eğitimli komando da sevk edildi.

Teröristlerin kaçabileceği tüm stratejik noktaların tutulduğu belirtildi. Bölgede sürdürülen operasyona Jandarma Özel Harekat timleri ile geçici köy korucuları katılıyor. Derin vadilerin, çukurların ve çok sayıda mağaranın bulunduğu engebeli arazide Mehmetçik didik didik terörist arıyor.

Bestler Dereler Bölgesi'nin yanı sıra, Gabar, Cudi, Kato, Küpeli ve Herekol dağlarında helikopterler keşif uçuşu yapmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder