14 Mart 2008 Cuma

Sinir ötesinde PKK'yi PITON yuttu !


Sınır ötesinde PKK'yı PİTON yuttu !


ASELSAN'ın ürettiği yeni nesil termal dürbünler, sınır ötesi operasyonda ilk kez dene-ndi. Teröristler uzak mesafelerden ayrıntılı görüş sağlayan Piton'dan kaçamadı. İşte o kareler:

Özgür EKŞİ'nin haberi

ASELSAN mühendisleri tarafından üretilen ve geçen aralıkta TSK’ya teslim edilen yeni nesil termal dürbün Piton, sınır ötesi operasyonda ilk defa denendi.

Türk mühendislerin geliştirdiği Piton sayesinde Irak’ın kuzeyinde PKK’nın gece karanlığında başka yere kaçması ya da birliğin arkasına sızması engellendi. PKK’lı teröristlerle yakın temasa girmeden ve zayiat riski artmadan hedefler gece karanlığında yok edildi.

YENİ NESİL GECE GÖRÜŞ DÜRBÜNÜ PİTON

"Piton" adı verilen yeni nesil dürbünler, terörle mücadele eden askerin ihtiyaçlarına göre tasarlandı. Türk ordusunun envanterindeki tüm silahların üst kısmına monte edilebilen pitonlar, askere her türlü olumsuz hava koşulunda görme, gözetleme ve ateş etme yeteneği sağlıyor.

Pitonlar gece operasyonlarında eski dürbünlere göre çok daha kaliteli bir görüntü sağlıyor. Dürbünler, toz, duman, sis, pus ve ani ışık parlamalarından etkilenmiyor. Pitonlar, geniş ekranıyla da askerin nişan almasını kolaylaştırıyor.





PİTON MARKA YENİ NESİL DÜRBÜNÜN KARELERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ASELSAN arasındaki anlaşmaya göre ilk olarak 800 dürbün Aralık ayında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi ve bunlar Kuzey Irak'a yapılan zorlu sınır ötesi operasyonda kullanıldı.. Gelecek yıldan itibaren de envanterdeki tüm gece görüş sistemleri yenileriyle değiştirilecek.

ASELSAN Gece Görüş Sistemleri Müdürü Baki Şensoy yeni dürbünlere ilişkin, "Gece yapılan operasyonlarda gerek alınan önlemler farklı, gerek teçhizat farklı. Gece operasyonlarında güvenliğin artmasına yardımcı olacak" dedi. Şensoy Pitonlarla ilgili olarak ayrıca, "Eski nesilden farklı olarak performansı üst düzeyde artırılmış bir cihaz" diye konuştu.

HABER 7 - Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder