23 Mart 2008 Pazar

İzmir'de PKK'lilar dehset sacti

İzmir'de PKK'lılar dehşet saçtı


PKK'lılar İzmir DTP binası önünde toplanıp dehşet saçtılar. DTP İzmir il binasının yanında bulunan dersaneden çıkan öğrenciler PKK 'lıların arasında kaldı.

İzmir'de, PKK yanlısı göstericiler, Nevruz bahanesiyle Gündoğdu Meydanı'nda toplanmalarına izin verilmeyince Çankaya Hürriyet Bulvarı'ndaki DTP İl Başkanlığı önünde toplandı. Caddeyi trafiğe kapatan göstericiler, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atıp sözde Kürdistan bayrağı açtı.

DTP il binası yanında bulunan dershanede eğitim gören öğrenciler, gösteri nedeniyle uzun süre mahsur kaldı. Dershane yetkililerinin öğrenci velilerine haber vermesi ile veliler gelerek çocuklarını göstericilerin arasından tek tek kaçırdı.

Emniyet güçlerinin tüm uyarılarına rağmen yasa dışı slogan atmaya devam eden gruba polisler taşlı saldırıda bulundu. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'ın da katıldığı gösteride, bazı göstericiler üzerindeki kıyafetleri çıkararak ateş yaktı.

Yaklaşık üç saat DTP il binası önünde bekleyen göstericiler, dağılırken çevredeki araç ve iş yerlerine zarar vermeye başladı. Polisin biber gazı ve cop ile karşılık verdiği göstericiler, bir süre sonra müdahale edilerek dağıtıldı.

Emniyet güçlerinin kalabalık gösterici grubu dağıtmak için kullandığı biber gazından çevredeki çok sayıda vatandaş etkilenerek zor anlar yaşadı.
Çankaya Hürriyet Bulvarı'nda dağılan göstericiler Konak ve Alsancak yönünde dağılmaya başladı.

Çok sayıda PKK yanlısı gösterici caddelerde zafer işaretleri ve terörist Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak yürüdü. Bazı göstericiler belediye otobüslerine taşlı saldırıda bulundu.

Konak meydanındaki otobüs duraklarına kadar süren kovalamacada bazı göstericiler çevik kuvvet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder