2 Mart 2008 Pazar

Dünya Israil vahsetini izliyor


Dünya İsrail vahşetini izliyor


İsrail'in dün sabah başlattığı kara operasyonunda ölenlerin sayısı 67'ye ulaşırken Olmert, İsrail'in savaşı durdurma niyetinde olmadığını açıkladı. Dünyayı şok eden kareler:

İsrail ordusunun dün sabah başlayan kara operasyonunda ölenlerin sayısı 67'ye ulaştı. Operasyonda bir günde 61 kişinin öldürülmesiyle, 2000 yılı intifadasından bu yana en kanlı gün yaşandı.

İsrail ordusu uçakları, gece Gazze'nin farklı kesimlerinde çeşitli hedeflere füze saldırıları düzenlerken, saat 03.00 sıralarında uçaklardan atılan 3 füze, Gazze kentinin batısındaki, El Rimal bölgesindeki başbakanlık binasını vurdu.

Filistinli görgü tanıkları, binanın büyük hasar gördüğünü ve saldırıda 5 kişinin de yaralandığını kaydettiler. Hamas, İsrail'in bu saldırıyla "tüm kırmızı sınırları aştığı" açıklamasını yaptı.

İsrail ordusu da Hamas hükümeti Başbakanı İsmail Haniye'nin karargahının hedeflendiğini doğruladı ve gece boyunca diğer hedeflere toplam 6 füze saldırısı yapıldığını duyurdu.

İsrail ordusu, dün geceden itibaren tanklarla ateşe de başladı. Bu arada gece, sınırı ayıran çitlerin yakınına bomba yerleştirdiği öne sürülen bir grup militana da füze saldırısı düzenlendi, bir militanın öldüğü belirtildi.

Yerel radyolar, gece boyunca vurulan yerlerde ölen veya yaralananların toplanması için ambulansların ancak sabah saatlerinde harekete geçebildiğini aktardı.

Bu arada, Gazze'de yayın yapan iki radyonun, Hamas'a bağlı El Aksa radyosu ile Filistin Hallk Kurtuluş Cephesi'nin Şahap radyosunun tehdit edildiği öne sürülüyor. Şahap radyosunun, tehditler nedeniyle yayınlarını arabadan sürdürmek durumunda kaldığı da ifade ediliyor.
Öte yandan Filistinli militanların İsrail tarafına roket saldırıları durmadı. Kassam roketleri, Sderot'ta bir çocuk bahçesinin yakınına düştü, ancak ölen veya yaralanan olmadı. Bir Katyuşa füzesi de Haniye'nin başbakanlık binasının vurulmasından hemen sonra, Necef'in batısındaki Netivot'ta bir mezarlığa düştü, ancak herhangi bir zarar gelmediği bildirildi.


OLMERT'TEN VAHŞETE DEVAM KARARI

Olmert, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde giriştiği ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği kanlı operasyonun ardından ilk kez, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısının başlangıcında konuştu.

Olmert, "İsrail, vatandaşlarının hayatını alt üst eden roket saldırılarına karşı onları korumak için hareket ederken, hiç kimsenin etik değerler dersi verme hakkı yoktur" dedi. Olmert, "İsrail ne bir terör devleti ne bir terör örgütüdür. Teröre bulaşmış kimsenin dokunulmazlığı olamaz. Kışkırtmalara gelmeyeceğiz. Tüm mahallelerini ortadan kaldıracak eylemlere girişmeyeceğiz ve uzun dönemde İsrail'e zarar verecek eylemlerden kaçınacağız" diye konuştu.

Başbakan Olmert, "İsrail'in (teröre karşı) savaşını durdurma niyeti yok, Kassam ve Grad füzelerinin menzillerini artırarak bizim operasyonumuzu zayıflatacağını düşünen varsa büyük hata yapar" dedi.

HABER 7-AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder