9 Haziran 2008 Pazartesi

2 PKK'li silahlariyla olu ele gecti


2 PKK'lı silahlarıyla ölü ele geçti

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Torunoba kırsal alanında eylem hazırlığındaki PKK'lılara yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonda 2 PKK'lı sırt çantaları ve silahlarıyla ölü ele geçirildi.

Bölgede devam eden operasyonlarda ölü ele geçirilen PKK'lı sayısının artması bekleniyor. Ovacık ilçesine bağlı Torunoba kırsal alanında kalabalık bir grubun eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri dün gece saatlerinde bölgeye çok sayıda jandarma özel harekatı sevk etti.

Teröristlerin bulunduğu yeri tespit eden güvenlik güçleri ile PKK arasında çatışma başladı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışma sonunda 2 PKK'lı sırt çantaları ve silahlarıyla ölü ele geçirildi.

Bölgenin dağlık ve ormanlık alanla kaplı olması nedeniyle başka gruplarında olduğunu öğrenen güvenlik güçleri teröristlerin geçiş noktalarını gün boyunca bombardımana tuttu.

Geçtiğimiz günlerde Tunceli-Ovacık karayolu üzerinde bulunan Torunoba yakınlarında 2 kez yol keserek örgüt propagandası yapan PKK'lılar, aracını vermek istemeyen Kenan Aktimur adındaki vatandaşı da öldürmüştü.

Teröristlerin yol kesme eylemlerinde araçlarda bulunan vatandaşların kimliklerini kontrol ettikleri ve ellerinde ölüm listesi olduğu da belirtildi. Uzun süreden beri bölgede eylem kabiliyetini kaybeden ve toparlanma sürecine giren örgüt mensuplarının karakollara yönelik ses getiren eylem çalışmaları içinde oldukları ve sayılarının 150 kişi olduğu öğrenildi.

Bölgede devam eden operasyonlarda, yer yer sıcak temas yaşanırken, yoğun bombardıman nedeniyle teröristlerin Pülümür ve Hozat kırsal alanlarına doğru yöneldikleri gelen bilgiler arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder