4 Haziran 2008 Çarşamba

Norvec'ten Peygamberimiz'e hakaret

Norveç'ten Peygamberimiz'e hakaret

Norveç'te bir gazete Peygamberimiz'e hakaret içeren bir karikatür yayınladı. Karikatürde Peygamberimiz bir intihar bombacısı gibi resmedildi.

Karikatürcü Yan Henrryksn tarafından hazırlanan karikatür, Arena Biliks gazetesinde yayınlandı. Yan Henrryksn, bunun Peygamberimiz'e ve Müslümanlara hakaret değil, Pakistan'da Danimarka büyükelçiliği önünde gerçekleşen intihar saldırısına bir tepki amacını taşıdığını söyledi.

Norveç'te bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Henrryksn, fotoğraf ve karikatürün görüş belirtmek için çok önemli şeyler olduğunu, bu resme kimsenin tepki vereceğini sanmadığını söyledi.

PEYGAMBERİMİZ "İNTİHAR BOMBACISI" GİBİ ÇİZİLDİ

Arena Biliks gazetesinde yer alan karikatürde, Peygamberimiz beline patlayıcı yerleştirmiş ve göğsünde de şu yazı yer alıyor: Ben Muhammed. Kimse beni yazmaya, çizmeye gücü yetmez.

NORVEÇ, BÜYÜKELÇİLİĞİNİ GEÇİCİ OLARAK KAPATMIŞTI

Norveç Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tor-Henrik Andersen, 8 kişinin öldüğü saldırının ardından İslamabad'taki Büyükelçiliği kapattıklarını açıkladı.

Norveç'in özel bir tehdit alıp almadığının sorulması üzerineyse sözcü, başka bir şey açıklamak için henüz erken olduğunu bildirdi.

Kaynak: Emrullah Öztürk / TIMETURK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder