4 Haziran 2008 Çarşamba

Euro 2008'de tutulacak tek takim: Turkiye

Euro 2008'de tutulacak tek takım: Türkiye

İngiltere'nin saygın gazetesi Times'in başyazarı Barnes, "Çılgın bir macera yaşamak istiyorsanız, Ay-Yıldızlılar'ın peşinden gidin" ifadesini kullandı.

İsviçre ve Avusturya’nın ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yer almayan İngiltere’de de turnuva heyecanı artarken, önde gelen gazetelerin yazarları destekleyecekleri milli takımları seçtiler. Ada’nın saygın gazetelerinden The Times’in başyazarı Simon Barnes, ülkesinin safdışı kaldığı turnuvada tüm kalbiyle Türkiye’yi destekleyeceğini ifade etti. Barnes Türkiye’ye olan desteğini, “Bu turnuvada tutulacak tek ekip Türk Milli Takımı’dır” sözleriyle ortaya koydu.

Köşe yazısında Türkiye’ye övgüler yağdıran ödüllü yazar Barnes “Sporda olduğu kadar yemekleri, içkileri, doğası ve sıradan olanı muhteşem yapan küçük gariplikleriyle Türkiye’yi destekliyorum” diye yazdı.

‘Başarı potansiyeli var’

Ülkenin önde gelen yazarlarından olan Barnes yazısına şöyle devam etti: “Tribünde Türkiye için tezahürat yapacağım. İstanbul ziyaretim sırasında bitirdiğim ‘Kara Kitap’ ile tek kelimeyle büyülenmiştim. Türkiye’nin bu turnuvada ne işi var diye sorabilirsiniz. Türkiye, Avrupalı bir ülke olmadığı hissi yaratıyor. Vahşi bir havası, derin bir kültürü ve ‘Avrupalı anlayışın’ ötesinde bir gizemi var. Ancak futbol takımı çılgın, kuvvetli, bireysel, bulaşıcı kavgalara eğilimli olsa da, başarılı olma potansiyeline sahip. Çılgın bir macera yaşamak istiyorsanız bu çocukların peşinden gidin...”

Kaynak: FANATİK

1 yorum:

  1. Considering the fact that it could be more accurate in giving informations.

    YanıtlaSil