4 Haziran 2008 Çarşamba

Almanya'da yine Türklerin evi kundaklandi

Almanya'da yine Türklerin evi kundaklandı

Almanya'nın Mainz kentine bağlı Ebersheim'da aynı apartmanda 24 saat içinde iki Türk ailesinin evi kundaklandı.

Dresdener caddesi üzerinde bulunan 8 katlı apartmanın 3'üncü katında oturan İzmirli Aksungu ailesinin evi, geçtiğimiz pazartesi kapı önündeki çocuk arabası ateşe verilerek yakıldı.

Saat 20.00 sıralarında meydana gelen bu yangından 22 saat sonra, dün akşam saatlerinde yine aynı apartmanda bu kez 6'ncı katta Amasyalı Siraz ailesinin dairesinin önündeki bebek arabası da yakılarak kundaklandı.

İkinci yangında bir Alman kadın duman zehirlenmesiyle hastaneye kaldırıldı; ilk yangında ise 2'si polis 16 kişi tedavi altına alındı.

ÇOK TEDİRGİNİZ

İzmirli Özer Aksungu, eşi Sibel ve 2 yaşındaki kızları Dilara ile evde televizyon seyrettikleri bir sırada olayın farkına vardıklarını belirtti.

Özer Aksungu, "Haberleri seyrediyorduk. Eşim, burnuna koku geldiğini söyleyince, kapıya koştuk. Kapının altından dumanların içeriye sızdığını gördüm. Kapıyı açınca, çocuk arabasının alevler içinde olduğunu gördüm. Bir anda alevler üzerimize doğru geldi. Evimizin odaları bir anda dumanla doldu. Boğulmaktan zor kurtulduk" dedi.

EV OTURULAMAZ HALE GELDİ

İlk yangının üzerinden bir gün bile geçmeden ikinci yangın şokunu da yaşayan Özer Aksungu," Eşim çocukla birlikte aşağıya indi. Ben de evde telefonla geçmiş olsun için arayan bir arkadaşımla konuşuyordum. Bir anda yangın var seslerini duydum. Hemen aşağıya koştum. Daha sonra 6'ncı katta Siraz ailesinin dairesinin önündeki çocuk arabasını yakıldığını öğrenince iyice şok oldum. Bir gün içinde iki Türk ailesinin evinin kundaklanmasıyla korku içindeyiz" dedi.

Her iki yangınla ilgili geniş çapta inceleme ve soruşturma başlatıldı. Mainz Emniyet Müdürlüğü basın sözcüsü Achim Hansen, "Yangının nedeni henüz kesin belirlenmemesine rağmen kundaklama olduğuna inancımız çok büyük. İki gün içinde aynı binada iki bebek arabası yandı. Her iki bebek arabasının sahipleri Türkler..." dedi.

POLİSTEN UYARI

Apartmana saatlerce giremeyen apartman sakinlerine polis yetkileri "Dairelerinizin önünde çocuk arabası ve bunun gibi eşyalarınızı kesinlikle koymayın" uyarısını yaparak, "Binayı sürekli polis gözetimi altında tutacağız. Tedirginliğinizi üzerinden atın. Artık korkmanıza gerek yok. Evlerinize rahatça girebilirsiniz" dediler.

Kaynak: CNNTÜRK
Anahtar Kelimeler: Almanya'da yine Türklerin evi kundaklandi ** Mainz Ebersheim da Türklerin evi kundaklandi ** Izmirli Aksungu ailesi ** Amasyali Siraz ailesi ** Bebe arabalari yakildi ** Kundalama süphesi cok yüksek **

2 yorum:

  1. Concentrate to the things that could give information to the people.

    YanıtlaSil
  2. almanyadaki türklere saygı lütfen
    kurye

    YanıtlaSil