5 Haziran 2008 Perşembe

Euro 2008'in ölüm grubu

Euro 2008'in ölüm grubu

Son Dünya Kupası şampiyonu İtalya, finalisti Fransa, Avrupa'nın devlerinden Hollanda ve yükselen değer Romanya.

Ölüm Grubu'ndan hangi iki takım çıkar kimse kestiremiyor ama hepsinin aşırı yıpranacağı kesin...Euro 2008 kuraları çekildiğinde kimse gözlerine inanamadı. C Grubu'nda İtalya, Fransa, Hollanda ve Romanya'nın eşleşmesi otoriteleri de şaşırttı.

Bugüne kadar büyük şampiyonalarda birçok “Ölüm Grubu” oluşmuştu ancak böylesine zorlusu son yıllarda görülmemişti. İlk bakışta Fransa ve İtalya'nın ön plana çıktığı aşikar ancak herkes biliyor ki ne Hollanda ne de Romanya kolay kolay pes etmeyecek. Grupta her maç kritik öneme sahip böyle olunca da günlük performanslar ön plana çıkacak. Takım oyununun dışında Fransa'da Ribery, Henry, Anelka; İtalya'da Pirlo, Luca Toni, Del Piero; Hollanda'da Huntelaar, Sneijder, Robben; Romanya'da Mutu, Niculae gibi bir çırpıda sayılabilecek bireysel yıldızların hangileri gününde olursa o ekip bir adım öne geçecek.

FRANSA’NIN YENi PATRONU RiBERY

1998 Dünya Kupası'nı kazanan Fransa kadrosu miadını doldurduktan sonra yenilenen Horozlar yine çok güçlü. Tam bir futbolcu fabrikası olan Clairefont Tesisleri'nden Benzema, Gomis, Toulalan, Nasri gibi gençler yetiştiren Fransa'da Zidane'nın jübilesinden sonra takımın dümenine Ribery geçti. Bayern'de çok iyi bir sezon geçiren eski G.Saraylı, Horozlar'ın en büyük silahı. Trezeguet'nin bile çağrılmadığı kadroda turnuva sonrası milli takımı bırakacak Henry'den herkes özel performans bekliyor. Sakatlığı bulunan Vieira ilk maçta forma giymeyecek.

GÖK MAViLER’iN 40 YILLIK ÖZLEMi

Avrupa Şampiyonası'nı sadece 1968’de müzesine götüren Gök Maviler'de teknik direktör Donadoni baskılara dayanamadı ve Del Piero'yu kadroya aldı. UEFA Kupası ve Bundesliga'da gol kralı olan Toni, İtalyanlar'ın gol silahı. De Rossi, Pirlo ve Camoranesi uzaktan şutlarıyla tehlikeli isimler. İtalya 2006'da Dünya Kupası'nı alırken şike skandalı ve Pessotto'nun intiharıyla sarsılmıştı. Bu kez kampın tek olayı Venezüellalı güzellerin idmanı basmasıydı.Avrupa Şampiyonası'nı sadece 1968’de müzesine götüren Gök Maviler'de teknik direktör Donadoni baskılara dayanamadı ve Del Piero'yu kadroya aldı. UEFA Kupası ve Bundesliga'da gol kralı olan Toni, İtalyanlar'ın gol silahı. De Rossi, Pirlo ve Camoranesi uzaktan şutlarıyla tehlikeli isimler. İtalya 2006'da Dünya Kupası'nı alırken şike skandalı ve Pessotto'nun intiharıyla sarsılmıştı. Bu kez kampın tek olayı Venezüellalı güzellerin idmanı basmasıydı.

PORTAKALLARIN İŞİ BU KEZ ZOR

Euro 2008 öncesi içi en karışık takımlardan biri Hollanda. Van Basten kaprissiz oyuncu seçimi yapsa da Van Nistelrooy ile aralarındaki husumet takıma da yansıyor. Huntelaar'ı ilk 11'de kullanacak olan Van Basten, Nistelrooy'u yedekte bırakacak. Portakallar'ın orta sahası hızlı ve şut özelliği bulunan iki Real Madridli Sneijder ile Robben'e emanet. Van der Vaart da en büyük yardımcıları. Hollanda'nın çektiği şanssız kurayı şanslı hale getirmesi kendi elinde.

ROMENLER KUPADA MUCiZE PEŞiNDE

Euro 2008 eleme gruplarında Hollanda'yı arkasında bırakacak lider olan Romanya, “Ölüm Grubu” nun zayıf halkası olarak gösteriliyor. Kulüpler ve milli takım bazında yükselişte olsalar da bu grup onlar için çok kuvvetli. Teknik direktör Piturca, Mutu'nun önderliğine verdiği takımıyla sürpriz peşinde koşacak. En büyük handikapları takımın Antalya kampında voleybol oynarken sakatlanan orta sahanın önemli ismi Ovidiu Petre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder