30 Ocak 2009 Cuma

Ace'de Cuma hutbesinde Erdogan'a destek

Açe'de Cuma hutbesinde Erdoğan'a destek

Tüm dünya halklarından Başbakan Erdoğan'a destek sürüyor. Endonezya'nın Açe bölgesinde Cuma hutbesinde imamlar, "Erdoğan'ı tavrı bize Osmanlıyı yeniden hatırlattı" dedi.

Dün akşam Davos’ta yaşanan gelişmeler sonrasında İslam dünyasından yükselen seslere Açe’den de destek var. Cuma namazında başkent Banda Açe’deki Şah Kuala Üniversitesi camiindeki Cuma hutbesinde imam Müslümanların bugün içinde bulundukları zorluklar ve sıkıntıları dile getirdi.

Bugüne gelinmesinde tarihin kilometre taşlarına değinen imam, Osmanlı Devleti’nin yıkılışı öncesi ve sonrasını karşılaştırarak Osmanlı’nın dönemin dünya politikasında sergilediği yaklaşımlar üzerinde durdu. Osmanlı’nın yıkılışının ardından dağılma ve parçalanma süreçlerini ardı ardına yaşayan İslam toplumlarının bugün birlikten yoksun görüntüsünün en somut ifadesini Filisten’de Gazze’de yaşandığına değindi.

Her vesile ile Osmanlı’ya Türklere bağlılıklarını dile getiren Açeliler, bugün de dünya Müslümanları ile gönül ve düşünce bağlarını ortaya koymakta gecikmiyorlar. "Erdoğan'ın tavrı bize Osmanlıyı yeniden hatırlattı" diyen İmam, Erdoğan'a dua etti.

İsrail’in Gazze saldırılarının arkasından haftalar boyu Filistin’e destek gösterileri ve toplumun her kesimini içine alan yardım kampanyaları gerçekleştirildi. Bu yardım kampanyaları bugün de sürmeye devam ediyor.

Kaynak: Adil Yurtkuran / Endonezya / TİMETURK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder