6 Ocak 2009 Salı

Katil Israil BM okulunu vurdu, 40 kisi oldu

Katil İsrail BM okulunu vurdu, 40 kişi öldü


Gazze'deki BM okuluna düzenlenen İsrail saldırısında ölü sayısının 40'a yükseldiği bildirildi.

Hastane kaynakları, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kurumuna ait (UNRWA) okula isabet eden İsrail tank ateşinde ölenlerin sayısının 40'a çıktığını, ölenlerin okula sığınanlar ve yöre sakinleri olduğunu söyledi.


Kaynaklar, 2 tank mermisinin okulun dışında patladığını ve şarapnel parçalarının okulun içine ve dışına saçıldığını açıkladı.

Yüzlerce Filistinlinin, çatışmalar nedeniyle okula sığındığı belirtiliyor.

BM: BÜTÜN KOORDİNATLARI VERMİŞTİK

BM bütün koordinatların verilmesine rağmen hedef alındığını açıkladı.


İSRAİL, SALDIRIYI ARAŞTIRIYOR

İsrail, Gazze Şeridi'nde çatışmadan kaçan Filistinlilerin sığındığı bir Birleşmiş Milletler okuluna düzenlenen ve yaklaşık 40 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak konunun araştırıldığını açıkladı.

İsrail ordu sözcüsü, Cebaliye mülteci kampındaki El Fahura okulunun vurulmasıyla ilgili bilgileri araştırdıklarını söyledi.

Hastane kaynakları ve görgü tanıkları, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kurumuna ait (UNRWA) El Fahura okulunun dışında 2 tank ateşi sonucu patlama olduğunu, şarapnel parçalarının etrafa saçıldığını belirtmişti.

Uluslararası haber ajanslarından okulun vurulmasıyla ilgili olarak tank ateşine maruz kaldığı ya da hava saldırısı düzenlendiği şeklinde farklı haberler geliyor.

Ölenlerin sayısının 40'a çıktığı, ölenlerin okula sığınanlar ve Cebaliye mülteci kampı sakinleri olduğu kaydediliyor. Bazı kaynaklar, can kaybı sayısının 42 olduğunu aktarırken, ölenler arasında çocukların da bulunduğu ve saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Gazze'de, bugün UNRWA'nın bir başka okulu daha hava saldırısının hedefi olmuş, burada da 3 Filistinli ölmüştü.

Hastane kaynakları, son olayla birlikte yalnızca bugün hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 75 olduğunu belirtiyor.

İsrail'in 27 Aralıkta başlattığı saldırılarda ölenlerin sayısının da 639'a çıktığı, yaralı sayısının 2700 civarında olduğu aktarılıyor.

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ: 133'Ü ÇOCUK, 33'Ü KADIN, 6'SI SAĞLIK GÖREVLİSİ 599 ÖLÜ

Filistin İnsan Hakları Merkezi (FİHM), İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 133'ü çocuk, 33'ü kadın, 6'sı sağlık çalışanı 599 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Filistin haber ajansı WAFA'nın internet sitesinde yer alan Filistin İnsan Hakları Merkezi'nin bugün yaptığı açıklamada, son üç günde hayatını kaybedenlerin yüzde 90'ından fazlasının silahsız siviller ve önemli bir kısmının da çocuklar olduğuna dikkat çekildi.

İsrail askerlerinin kara harekatını tüm Gazze Şeridi'ne yaydığı ifade edilen açıklamada, sivil ölü ve yaralı sayısına işaret edildi. Açıklamada, dünden beri çok sayıda kişinin halen enkaz altında olduğu aktarıldı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesinin operasyonlar direktörü Pierre Kraehenbuehl de, gazetecilere bugün yaptığı açıklamada, 27 Aralıkta başlayan İsrail'in saldırılarında şimdiye kadar yaklaşık 600 kişinin öldüğünü, 3 binden fazla da yaralı bulunduğunu açıklamıştı.

Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder