18 Ocak 2009 Pazar

Gazze katliami 4.haftasinda: 1203 sehid

Gazze katliamı 4. haftasında: 1203 şehid

4. haftasına giren Gazze saldırılarda 1203 Filistinli şehid oldu, 5320 Filistinli de yaralandı. İsrail işgal güçleri bugün yine BM'ye ait bir okulu vurdu, 2 çocuk şehid oldu.

İsrail işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik katliamları 4. haftasına girdi. Karadan, denizden ve havadan yapılan saldırılarda şimdiye dek 1203 Filistinli şehid oldu, 5320 Filistinli de yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığına bağlı Olağanüstü Haller ve İlk Yardım müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn, bugün Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Siyonist işgal güçlerinin Gazze’ye yaptığı vahşet neticesinde şimdiye kadar 1200 kişi şehit oldu. Bunlardan 410’ü çocuk, 108’i kadın ve 118’i de yaşlıdır. Buna göre, kurbanların %55’i çocuk, kadın ve yaşlı demektir.”

Yaralılara da değinen Hasaneyn şöyle dedi: “Bu süre içinde yaralanan Filistinli sayısı 5300’ü geçti. Bunlardan 400’den fazlasının durumu oldukça ağırdır. Yaralılar arasında BM tarafından yasaklanan ve derin izler bırakan silahlardan yaralananlar da var”.

Siyonistlerin sağlık sektörünü de hedef aldığına dikkat çeken Hasaneyn şöyle dedi: “Şimdiye kadar 17 sağlık merkezi saldırıya uğradı. Bunlar arasında Kudüs Hastanesi ve Kızılay’a ait Olağanüstü Haller ve İlk Yardım Merkezi de var. Saldırılardan sonra burada yatan hastalardan 300’ü başka hastanelere nakledildi”.

İnsanı Eritip İskelete Dönüştüren Silahlar

Filistin Sağlık Bakanlığına bağlı Olağanüstü Haller ve İlk Yardım Müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn, işgal ordusunun daha önce hiç görmediğimiz ve duymadığımız yeni ölümcül silahları kullandığını belirterek, bu silahların kurbanların bedenlerini eritip iskelete dönüştürdüğünü söyledi.

Dr. Hasaneyn Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bu silahın etkilerini, Bur’ul-Kerame’ye gidip kurbanları kurtarmaya çalışırken gördük. Bir binanın odasında etleri erimiş, iskelet halinde üç şehidi gördük. Gördüklerimiz, kullanılan silahların fazlasıyla öldürücü olduklarını gösteriyor. Gördüklerimi tanımlamak imkansız ve o görüntülere dayanmak da mümkün değil”.

Devamla şöyle dedi: “Tel’ul-İslam’da ise pudra ve tahine benzer bir maddeye rastladık. Bu kimi bulaşmışsa, teneffüste zorluk çektiklerini gördük. Vücutlarında ayrıca birinci derecede yanıklar da vardı. Hastanelere kaldırılanlardan bir kısmının bazı organları kesilirken, bunlardan 7 kişi de aldıkları ağır yanıklar neticesinde şehit oldular.

Bu silahların bir benzerini Amerikalı güçler 04/06/2003 tarihinde Irak’ta ikinci havaalanı operasyonu diye bilinen operasyonda kullanmıştılar. Daha önce görülmemiş ve denenmemiş bu silahlarla hava alanına saldıran Amerikalılar, Iraklı askerlerin yere yığılıp etlerinin erimesinden sonra iskelete dönüşmelerine neden olmuştular.


Gazze’ye 1000 Ton Patlayıcı ve Beyaz Fosfor Atıldı

Siyonist televizyonlardan Kanal-10 Televizyonu, işgal ordusuna bağlı savaş uçaklarının Gazze’ye 2500 sorti yaptıklarını ve 22 günlük savaşta hava kuvvetlerindeki silahların da yarısını kullandıklarını duyurdu. Kanalın savaş muhabiri bugün yaptığı açıklamaya göre, işgal ordusuna bağlı savaş uçakları söz konusu süre içinde Gazze’ye bin (1000) ton bomba ve füze atmış.


Savaş muhabirinin verdiği bilgiye, savaş uçaklarının attığı bu bombalara tankların, piyade birliklerin, deniz botlarının, savaş gemileriyle füze gemilerinin attığı patlayıcı, bomba ve füzeler dahil değildir.

Bilindiği gibi işgal ordusu karadan, denizden ve havadan üç haftadır Gazze’ye tonlarca patlayıcı, bomba ve füze atmakta, bunlarla yetinmeyen işgal güçleri BM tarafından yasaklanan silahları da kullanarak; hükümet binalarını, meclis binasını, polis merkezlerini, evleri, camileri, okulları, hastaneleri yerle bir etmeye devam etmektedir.


İsrail Yine BM Okulunu Vurdu: 2 çocuk şehid oldu

İsrail tankları, Gazze Şeridi’nin kuzeyi Beyt Lahiya kentinde BM’ye ait bir okula düzenlediği saldırıda 2 çocuk yaşamını yitirdi. BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, İsrail tank saldırısında kardeş olan 2 çocuğun öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı bildirildi. Filistin sağlık kaynakları ise, 2 topun isabet aldığı okulda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.


Görgü tanıkları, 1 çocuk ile annesinin ölümüne neden olan ilk tank topunun isabet etmesi ardından okuldan kaçmaya çalışan insanların ikinci tank ateşine maruz kaldıklarını, ikinci saldırıda 4 kişinin öldüğünü kaydetti. İsrail'in 22 gündür saldırılarını sürdürdüğü kuşatma altındaki Gazze'de binlerce kişinin BM okullarına sığındığı bildirildi.


BM: İsrail'e Savaş Suçu Açılmalı

BM sözcüsü Chris Gunness, tank mermisinin atıldığı okulda İsrail'in Gazze Şeridi'ne üç haftadır süren saldırılarından kaçarak sığınan 1600 kişinin bulunduğunu açıkladı. İsrail'in elinde okulun koordinatlarının bulunduğunu ve okulun sığınak olarak kullanıldığını bildiğini vurgulayan Gunness, savaş suçuna ilişkin bir soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder