30 Ocak 2009 Cuma

Gazze'den Osmanli torunlarina selam

Gazze'den Osmanlı torunlarına selam

Gazze halkı Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tavrı sonrası "Erdoğan'a sevgi ve Türkiye ile dayanışma mitingi" düzenledi. Hamas lideri el-Hayye, Erdoğan'ı Fatih'e benzetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü çıkışı ile büyük sevinç yaşayan Gazze halkı, Türkiye'nin sergilediği tavıra destek için gösteri yapmak üzere toplandı.

Gazzeli'ler Cuma namazı sonrasında Erdoğan için destek mitingi yapıyorlar. Cuma namazı hutbesinde Türkiye ve Erdoğan'a destek verilmesi istendi. Camiilere akın eden Filistinlilerin elinde Türkiye bayrakları dalgalanıyor. Bir yandan da Erdoğan'ın fotoğrafları görülüyor.

Cuma namazı sonrası yıkılan meclis binası önünde toplanan Gazze halkı, ellerinde Filistin ve Türkiye bayraklarıyla sevinç gösterileri düzenliyor. Gösteride konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "sizi burdan alır İstanbul'a götürür, İstanbul'dan gelir; biz gireriz bombaların altına" diye konuştu. "Şimdi sıra ambargonun kaldırılmasına geldi" diyen Yıldırım, "ambargo kaldırılmazsa tüm İslam dünyası Gazze'ye yürüyecek" dedi. Bülent Yıldırım şöyle devam etti: Ey cennetin çocukları! Tüm Türkiye sizinle, sizi çok seviyoruz. Sultan Abdülhamid'in torunlarından, Selahaddin'in torunlarına selam getirdik. Türkiye'de 70 milyon Sultan Abdülhamid var"

Hamas'ın önde gelen liderlerinden Dr. Halil el-Hayye, Gazze'deki mitingde yaptığı konuşmada "selam olsun sana ey Erdoğan" dedi. Hayye, "ey Erdoğan, sen bizie Fatih'i hatırlatıyorsun. Sen onun soyundansın" diye konuştu. Erdoğan'ın kalbinde ve aklında insanlık taşıdığını söyleyen el-Hayye, Erdoğan'ın uluslararası toplantıda haklı haykırdığını ifade etti. Sultan Abdülhamid'in Filistin ile ilgili ünlü sözünü de hatırlatan El-Hayye, özlerini "Osmanlıların torunlarına selam olsun" şeklinde sürdürdü.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in suçlamalarına cevap vermek isteyen Erdoğan'a yeterince söz hakkı verilmemesi üzerine toplantıyı terk etmişti. Başbakan Erdoğan'ın bu çıkışına Araplardan destek gelmişti. Gazzeliler de bugün Cuma namazı çıkışı destek gösterisi için toplandı.

Kaynak: Haber Merkezi / TİMETURK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder