15 Eylül 2009 Salı

Bu gece 'Bin aydan daha hayirli gece'

Bu gece 'Bin aydan daha hayirli gece'
15 Eylül 2009 Sali


Kuran'i Kerim'in indirilmeye baslandigi Hz. Muhammed'e (s.a.v) elçilik görevinin verildigi gece olarak, her yil Ramazan ayi'nin 27'nci gün'ü kutlanan Kadir Gecesi' bu gece kutlanacak.

Bu gecede mevlitler okunacak, dualar edilecek, televizyonlar bazi camilerden canli yayinlar yapacak.

Diyanet Isleri Baskanligi bu yil, Kadir Gecesi’nde vatandaslarin kolay ulasabilecegi ve halkin yogunlukla ziyaret ettigi yurtçapindaki 2 bin 194 cami'yi, ibâdet etmek isteyenler için sabaha kadar açik tutacak.

Istanbul'da Sultan Ahmet, Eyüp Sultan, Fatih, Hirka-i Serif, Süleymaniye, Beyazit, Yildiz Hamidiye, Büyük Mecidiye, Sinan Pasa, Yusa, Yakuplu Merkez, Bezm-i Alem Valide Sultan, Sümbül Efendi, Ayazma, Hoca Ali Riza camilerinin aralarinda bulundugu 72 camide vatandaslar sabaha kadar ibadet edebilecek.

CAMILER KAPANMAYACAK

Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu mübarek zaman diliminde Kadir Gecesi'nin oldugu bildiriliyor. Edilen dualarin son derece makbul oldugu bu 10 günlük sürede itikafa girmek isteyenler için Diyanet Isleri Baskanligi, ülke genelinde 758 cami belirledi. Ayrica Ramazan'in 26. gününü 27. gününe baglayan gece büyük coskuyla kutlanan Kadir Gecesi de tüm camilerin sabaha kadar açik olacagi bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder