15 Eylül 2009 Salı

Kadir Gecesi'nin fazileti

Kadir Gecesi'nin fazîleti
15 Eylül 2009 Sali


Ashâb-i Kirâm, Allahü Teâlâ'nin Kadir Gecesi hakkinda (bin aydan hayirlidir) meâlindeki âyet-i kerîmesine sevindikleri kadar hicbir seye sevinmediler.

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) ashâbina Israilogullarindan dört kisiyi anlatti. Bunlar -göz acip yumuncaya kadar bir zaman dahi Allah'a âsî olmadan- seksen sene ibâdet etmislerdir. Resûlullah'in (s.a.v.) ashâbi da bundan dolayi hayret etmislerdi. Cebrâil (a.s.) geldi ve:

"Yâ Muhammed! Sen ve ashâbin bu zâtlarin, göz acip yumuncaya kadar kisa bir vakitte bile Allah'a isyan etmeden seksen sene ibâdet etmelerine hayret ettiniz. Allahü Teâlâ senin üzerine bundan hayirlisini indirdi." dedi ve "Innâ enzelnâhü fî leyleti'l kadr.....", "Biz, onu Kadir Gecesi'nde indirdik." meâlindeki âyet-i kerîmesi ile baslayan Kadr Sûresi'ni sonuna kadar okudu. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) cok mesrûr oldu, sevindi.
Anahtar Kelimeler: Kadir Gecesi'nin fazileti - Kadir Gecesinin fazileti - Kadir Gecesi nin fazileti - Kadir Gece'sinin fazileti - Kadir Gece sinin fazileti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder