14 Eylül 2009 Pazartesi

Hz. Ibrahim (A.S.) ve on suhuf

Hz. Ibrahim (A.S.) ve on suhuf
14 Eylül 2009 Pazartesi

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Allahü Teala, Hz. Ibrahim'e on sahife indirmistir." buyurdular. Ebû Zerr(r.a); "Ya Resulallah, bu suhufta neler vardi ?" diye sordu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.); "Tamâmi nasîhatten ibârettir." buyurdular. O nasihatlerden:

  • "Ey halkin basina gecen gururlu hükümdar! Ben seni dünya servetini birbiri üzerine yigmak icin degil, mazlumun hakkini zalimden alasin diye gönderdim. Zîrâ ben, kâfir de olsa mazlumun duasini geri cevirmem."
  • "Akil sâhibi olup da nefsine maglup olmamis kisi vaktini (gününü) dörde taksim etmelidir; birinde Rabbine ibâdet etmeli, digerinde Allah'in yarattiklarindaki san'atini ve kendisine verdigi nimetleri tefekkür etmeli, bir digerinde nefsini muhâsebe etmeli, hesâba cekmeli, bir vakitte ise yiyecek ve iceceklerin helal yoldan temini ile mesgul olmalidir."
  • "Akilli olan kimse bedenini ancak üc seyde kullanmalidir: Ahiret amelinde, dünyadaki islerini yoluna koymakta ve ahiret binegi olan vücudunu haram olmayan seylerden faydalandirmakta."
  • "Akilli kimseye layik olan, zamanini bilmek, icabina göre bir meslek tutmak ve dilini muhafaza etmek, (mes'uliyet bakimindan) sözün amelden sayildigini bilmek ve dilini ancak kendisi icin lüzumlu ve faydali olan seylere kullanmak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder