25 Haziran 2010 Cuma

2 şehidin kimliği ve memleketi belli oldu

2 şehidin kimliği ve memleketi belli oldu
25 Haziran 2010 Cuma

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kırsalındaki çatışmada şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi. Bu kez şehit acısı Güneydoğu'ya, terörün en büyük zararları verdiği ilçelerden birine düştü. İki şehidin kimliği ve memleketleri:

Karakoçan ilçesine bağlı Yoğunağaç Köyü yakınlarındaki kara yolunda, görevden dönen Jandarma timine teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan askerlerin, Hakkari'nin Çukurca ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Süleyman Akan (24) ve Diyarbakır'ın Erdemli ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Zülküf Aksoy (21) olduğu açıklandı.

Şehit cenazelerinin, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ndeki işlemlerin ardından memleketlerine gönderileceği belirtildi.

Yoğunağaç köyü kırsalındaki saldırıda, Şerife Gezici (70) adlı vatandaş da hayatını kaybetmiş, 1 asker, 1 çocuk toplam 5 kişi yaralanmıştı.

ÇATIŞMADA ŞEHİT OLAN JANDARMA ER ZÜLKÜF AKSOY, DİYARBAKIR'IN ERGANİ İLÇESİNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Zülküf Aksoy (21), Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde toprağa verilecek.

Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Yoğunağaç Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada şehit olan er Zülküf Aksoy'un, ilçeye bağlı Ziyaret köyünde geçici köy korucu olan Salim Aksoy'un oğlu olduğunu söyledi.

Yıldırım, Aksoy'un, terhisine 4 ay kala şehit olduğunu belirterek, cenazesinin cuma namazının ardından toprağa verileceğini kaydetti.

Şehit Aksoy'un cenaze törenine, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katılacağı belirtildi.

YARALI GEZİCİ: ANİDEN ATEŞ ETTİLER. HANGİ TARAF ATEŞ ETTİ BİLEMİYORUM. KARANLIKTI. RESMEN BİZİ ATEŞE BAĞLADILAR

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kırsalındaki çatışmada bir üyesini yitiren Gezici ailesinin yatır ziyaretine giderken ateş altında kaldığı bildirildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesinde tedavisi süren Ali Gezici, gazetecilere yaptığı açıklamada saldırıda annesi Şerife Gezici'nin öldüğünü, eşi Bedriye, oğlu İsmail ile yeğeni Mazlum Gezici'nin yaralandığını söyledi.

Karakoçan ilçe merkezinde yaşadıklarını, Yoğunağaç Köyü'ndeki Çori Bori Baba'yı ziyaret etmek için yola çıktıklarını anlatan Gezici, şunları söyledi:

''Aniden ateş ettiler. Hangi taraf ateş etti bilemiyorum. Karanlıktı. Resmen bizi ateşe bağladılar. Akşam 20.30-21.00 arası olay oldu. Ateş nereden geldi bilmiyorum. Sadece mermi yediğimizi gördüm. Biz orada bir, bir buçuk saat kaldık. Kimse oraya gelemedi. Bir tanıdığımın minibüsü vardı. Yaralı haldeyken ona telefon ettim. O adam geldi, ancak komutanın ikazı nedeniyle çatışma nedeniyle izin verilemediği için olay yerine giremedi. Çatışma biraz sakinleştikten sonra arkadaş geldi. Minibüsle Karakoçan Devlet Hastanesi'ne geldik. Oradan da helikopterle Elazığ'a geldik.''

Yoğunağaç köyü kırsalındaki çatışmada 2'si asker 3 kişi hayatını kaybetmiş, 1 asker, 1 çocuk toplam 5 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder