1 Haziran 2010 Salı

Gemide şehit olan vatandaslarimizin isimleri

Gemide şehit olan vatandaslarimizin isimleri
01 HAZIRAN 2010 SALI

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucunda katledilen 9 kişiden 4’ünün Türk olduğu ve kimlikleri öğrenildi. İşte o isimler:

İsrail’in Mavi Marmara gemisine düzenlediği kanlı baskın sonucunda şehit edilen 4 Türk’ün kimliği belli oldu. İsimler şöyle: Ali Haydar Bengi, Ali Ekber Yaratılmış, Muharrem K. ve İbrahim Bilgen

İbrahim Bilgen'in Saadet Partisi Siirt Belediye Başkan adayı ve İl Müfettişi İbrahim Bilgen olduğu öğrenildi.

İsrail'in katlettiği kişilerin ölüm haberleri Başbakanlık yetkilileri tarafından ailelerine bildirildi.

SAADET PARTİSİ BAŞKAN ADAYIYDI
1949 doğumlu olan İbrahim Bilgen’in elektrik mühendisi olduğu ve 29 Mart seçimlerinde
Saadet Partisi’nin Siirt Belediye Başkanı adayı olduğu ve Saadet Partisi İl Müfettişliği görevini yürüttüğü de öğrenildi.

İSKENDURUNLU İHH GÖNÜLLÜSÜ
Şehitler arasında yer alan Ali Ekber Yaratılmış'ın İHH gönüllüsü olduğu ve Ankara'da yaşadığı öğrenildi. Daha önce İskenderun İnsani Yardım Vakfı'nın yöneticiliğini de yapan Yaratılmış'ın 50-55 yaşlarında olduğu belirtiliyor.

DİYARBAKIR AYDER BAŞKANI
Mavi Marmara gemisinde yer alan ve ölen 4 Türk vatandaşından birisi olduğu öğrenilen Ali Haydar Bengi'nin Diyarbakır'lı olduğu ve Anadolu İnsani Yardım Derneği AY-DER'in Diyarbakır Şubesi Başkanı olduğu öğrenildi.

SOYİSİM KARIŞIKLIĞI
Dört kişiden biri olan Muharrem K.'nın soyadıyla ilgili bir karışıklık da var. İHH kaynaklarından alınan bilgiye göre Muharrem K.'nın soyadının belirlenemediği ve Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Güçlüköy Belediyesinin Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Muharrem Koçak'la karıştırıldığı söylendi.

YARALILARIN İSİMLERİ
İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan ve Türkiye'ye gönderilen Türk vatandaşları ise şunlar:

Naci Ömer Dinçer, Tahsin Kul, Hüseyin Tokalak, Mustafa Haluk Tıravoğlu, Mustafa Sancaktutan, Uğur Akan, Kutlu Tiryaki, Bayram Kalyon, Adnan Tanrıverdi, Mehmet Salih Bulga, Hazım Emir, Yücel Köse, Nilüfer Ören, Saner Talat Can ve Yalçın Salel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder