23 Haziran 2010 Çarşamba

Baş ağrısına iyi gelen 9 besin

Baş ağrısına iyi gelen 9 besin
22 Haziran 2010 Carsamba

Mevsim değişikliğinden ve uykusuzluktan başınız ağrıyorsa bilim adamları hastalara ilaç değil bazı besinler öneriyor. Ağrı kesici ve ilaçların etkisiz kaldığı anlarda yenilebilecek besinler şöyle:

FIRINDA PATATES: Akşamdan kalanlar için potasyum deposu patates öneriliyor. Fırında yapılan patatesler vücuttaki sıvı oranını dengeliyor.

KARPUZ: Vücutta su kaybı baş ağrısının en önemli nedenidir. Başta karpuz olmak süre sulu meyvelerin tercih edilmesi gerekiyor.

KAHVE: Tüketilen aşırı alkol sonrasında damarlar genişleyebilir ve baş ağrısının etkisi artar. Kahvenin içindeki kafein damarları daraltarak baş ağrısının önüne geçer

TAM TAHILLI EKMEK: Karbonhidrat eksikliği baş ağrısına neden olur. Tam tahıllı ekmek vücutta aşırı su kaybını düzenlerken baş ağrısını ortadan kaldırır.

BADEM: Badem içinde barındırdığı magnezyum sayesinde damarları rahatlatır ve migren ve baş ağrısının önüne geçer.

YOĞURT: Kalsiyum deposu yağsız yoğurt baş ağrısına birebirdir.

BAHARATLI YEMEKLER: Kırmızı biber ve benzeri baharatlı soslar baş ağrısının etkisini diğer besinlere göre daha çabuk azaltır. Özellikle sinüzitlerinde sorunlar olanlar baharatlı yemekler yerse solunum yolları daha çabuk açılır.

SUSAM: Susam özellikle kadınlar için çok önemli bir besin. Barındırdığı yüksek oranda E vitamini kadınların özel günlerinde baş ağrısını ortadan kaldırıyor.

ISPANAK: Tansiyonu düşüren ıspanak baş ağrısına iyi geliyor. Uzmanlar ıspanağın etkisinin artması için sebzenin yapraklarından salata yapılarak tüketilmesini tavsiye ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder