5 Eylül 2010 Pazar

BUGÜN KADİR GECESİ

BUGÜN KADİR GECESİ
05 EYLÜL 2010 PAZAR - 26 RAMAZAN 1431

Kadir Gecesi, Ramazan-ı şerîf ayı içinde bulunan ve Kur'ân-ı kerîmde methedilen en kıymetli gecedir. Âyet-i kerîmede buyuruldu ki: “Kadir Gecesi, bin aydan hayırlıdır.” Kur’ân-ı kerîm, Resûlullaha bu gece gelmeye başladı. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

“Allahü teâlâ indinde en kıymetli gece, Kadir Gecesi’dir.”

“Kadir Gecesi’nde bir defa, Kadir sûresini okumak, başka zamanda Kur'ân-ı Kerîmi hatmetmekten daha sevaptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.”

“Kadir Gecesi'ni, inanarak ve sevabını Allah'dan bekleyerek ihyâ edenin, geçmiş bütün günahlarını Allahü Teâlâ mağfiret eder.”

Peygamber Efendimiz (s.a.v), Kadir Gecesi’nde, “Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa'fü annî.” duâsını okumayı bildirmiştir. Mânâsı şöyle: “Yâ Rabbî! Sen elbette affedicisin, affı seversin, beni de affeyle!”

Bu geceyi ihyâ için; kazâ namazı kılmalı, Kur'ân-ı Kerîm ve ilmihâl okumalı, duâ ve tevbe etmeli, sadaka vermeli, Müslümanları sevindirmeli, bunların sevaplarını ölü diri bütün Müslümanlara göndermelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder