5 Eylül 2010 Pazar

KADİR GECESİ'NİN FAZÎLETİ

KADİR GECESİ'NİN FAZÎLETİ
05 EYLÜL 2010 PAZAR - 26 RAMAZAN 1431


Ashâb-ı Kirâm, Allahü Teâlâ'nın Kadir Gecesi hakkında (bin aydan hayırlıdır) meâlindeki âyet-i kerîmesine sevindikleri kadar hicbir şeye sevinmediler.

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) ashâbına İsrailogulları'ndan dört kişiyi anlattı. Bunlar -göz acıp yumuncaya kadar bir zaman dahi Allah'a âsî olmadan- seksen sene ibâdet etmişlerdir. Resûlullah'ın (s.a.v.) ashâbı da bundan dolayı hayret etmişlerdi. Cebrâil (a.s.) geldi ve:

"Yâ Muhammed! Sen ve ashâbın bu zâtların, göz acıp yumuncaya kadar kısa bir vakitte bile Allah'a isyan etmeden seksen sene ibâdet etmelerine hayret ettiniz. Allahü Teâlâ senin üzerine bundan hayırlısını indirdi." dedi ve "İnnâ enzelnâhü fî leyleti'l kadr.....", "Biz, onu Kadir Gecesi'nde indirdik." meâlindeki âyet-i kerîmesi ile başlayan Kadr Sûresi'ni sonuna kadar okudu. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) cok mesrûr oldu, sevindi.
Anahtar Kelimeler: Kadir Gecesi'nin fazileti - Kadir Gecesinin fazileti - Kadir Gecesi nin fazileti - Kadir Gece'sinin fazileti - Kadir Gece sinin fazileti
Kaynak: Fazilet Takvimi / 04 Eylül 2010 Pazar - 25 Ramazan 1431

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder