22 Nisan 2008 Salı

Bingol'de PKK'ya lanet yagdi

Bingöl'de PKK'ya lanet yağdı

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ersin Selimoğlu Bingöl'de toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komanda Çavuş Ersin Selimoğlu için Bingöl Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Genç Caddesi üzerinde bulunan Şehitler Anıtı önünde bir tören düzenledi. Düzenlenen törene Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı İshak Ceylan, İl Jandarma Komutanı Güray Alpar, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Güray Alpar, şehit olan askerin kanının yerde kalmayacağını söyledi. Alpar, "Söz veriyor ve ant içiyoruz ki; omuz omuza verdiğimiz bu mücadeleyi senden sonrada aynı azim ve kararlılıkla, son teröristi etkisiz hale getirinceye kadar sürdüreceğiz ve bu hainleri döktükleri kanda boğacağız." dedi.

Genç Caddesi'ni dolduran binlerce Bingöllü PKK aleyhine sloganlar attı. Kahrolsun PKK ve şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları ile Genç Caddesi üzerinde cenaze ile birlikte ilerleyen vatandaşlar PKK'ya lanet okudu.

Şehidin annesi ve halası, törende Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Tören alanında bulunan askerler tarafından sakinleştirilen şehit annesi ve halası da törende bulunan askerlere sarıldı.

Şehit Jandarma Komanda Çavuş Ersin Selimoğlu'nun cenazesi, Şehitler Anıtı önünde yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere Göltepesi Köyü'ne götürüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder