7 Nisan 2008 Pazartesi

Turkcell Süper Lig 29. Hafta Genel Görünümü


PUAN DURUMU VE MAÇ SONUÇLARI

Turkcell Süper Lig'de 29. hafta, Gençlerbirliği - G.Saray karşılaşmasıyla tamamlandı ve 66 puanlı Fenerbahçe, bu haftayı da en yakın takipçisi Galatasaray'ın 2 puan önünde lider tamamladı. Kadıköy'deki maçta ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor karşısında 32. dakikada 1-0 yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, 65. dakikada Alex'in penaltı atışından kazandırdığı golle 1-1'lik eşitliği, 5 dakikalık uzatmaların son dakikasında da Semih'in golüyle 2-1'lik galibiyeti elde etti.

Sarı kanaryaların şampiyonluk yolundaki en yakın takipçisi Galatasaray ise Ankara deplasmanında son dakikalarda Lincoln'un ayağından bulduğu golle haftayı kayıpsız kapatarak şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Haftanın en önemli maçında ise şampiyon adayları Sivasspor ile Beşiktaş, Sivas'ta karşı karşıya geldi. Rakibine karşı evinde hiç galibiyeti bulunmayan ligin flaş takımı kırmızı-beyazlılar, kara kartallara bir kez daha boyun eğdi ve sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Ancak bu yenilgiye karşın Sivasspor, gol averajıyla Beşiktaş'ın bir basamak üstünde yer alarak haftayı 3. sırada geçti.

19 golün atıldığı 29. haftada, 4 maçı evsahibi takımlar, 4 maçı ise deplasman takımları kazandı, 1 maç da beraberlikle bitti. Gol krallığı yarışında, Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Semih, 15 golle ilk sırada yer alırken, bu futbolcuyu takım arkadaşı Alex, Ankarasporlu De Nigris ve Beşiktaş'tan Holosko 13'er golle izliyor.

12'şer gollü Sivassporlu Mehmet ile Trabzonsporlu Umut'un ardından gelen Galatasaraylı Ümit Karan, Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Trabzonsporlu Gökdeniz'in 11'er golü bulunuyor. Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar, 30. haftanın programı ve puan durumu şöyle:

29. Hafta Puan Durumu


Trabzonspor-Denizlispor...................: 2-0
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Kasımpaşa.......: 0-1
Fenerbahçe-Kayserispor....................: 2-1
Çaykur Rizespor-Konyaspor.................: 2-2
İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ankaraspor.: 0-1
Sivasspor-Beşiktaş........................: 1-2
Bursaspor-Vestel Manisaspor...............: 1-0
Gaziantepspor-Ankaragücü..................: 2-1
Gençlerbirliği-Galatasaray................: 0-1

30. HAFTA MAÇLARI

Denizlispor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Kayserispor-Sivasspor, Galatasaray-Trabzonspor, Vestel Manisaspor-Ankaragücü, Konyaspor-Bursaspor, Kasımpaşa-Çaykur Rizespor, Ankaraspor-Fenerbahçe, Gençlerbirliği-Gaziantepspor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder