10 Nisan 2008 Perşembe

Gurbetcilerin Dikkatine !!

Gurbetçilerin Dikkatine !!

Avrupa"da yaşayan binlerce gurbetçiyi yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Gümrük Müsteşarlığı"ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye"ye Kapıkule yerine Hamzabeyli Gümrük Kapısından girişler yapılacak.. İşte detaylar:

Kapıkule yerine Hamzabeyli

Yaz tatilinin yaklaştığı şu günlerde Avrupa’da yaşayan binlerce gurbetçiyi yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı.

Yaz tatilinin yaklaştığı şu günlerde Avrupa"da yaşayan binlerce gurbetçiyi yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Gümrük Müsteşarlığı"ndan yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan üzerinden karayoluyla seyahat edecek vatandaşların Türkiye"ye Kapıkule yerine Hamzabeyli Gümrük Kapısına yönlendirileceği belirtildi.


Bulgaristan sınırında bulunan Kapıkule Gümrük Kapısında devam eden nşaat çalışmaları nedeniyle, yurtdışında ikamet eden ve yıllık izinlerini Türkiye"de geçirmek üzere karayolu ile seyahat edecek olan gurbetçilerin, ülkeye giriş ve çıkışlarında trafik sıkışıklıklarının oluşmasını önlemek amacıyla Hamzabeyli Gümrük Kapısına yönlendirilecekleri bildirildi. Edirne-Hamzabeyli Hudut Kapısı, Kapıkule Hudut Kapısının yaklaşık 40 km kuzeydoğusunda yer alıyor.

Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın önemli bir bölümü yaz aylarında aileleriyle birlikte karayoluyla Türkiye"ye seyahat ediyor. Ülkeye girişlede genelde Kapıkule"yi tercih eden gurbetçiler bu yıl zorunlu olarak Hamzabeyli"ye yönlendirilecek. Kapıkule Gümrük Kapısında gümrük idaresine ait bina ve altyapı tesislerinin yeniden yapılandırılması amacıyla başlatılan inşaat çalışmalarının Aralık 2008 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: Habervakti
Anahtar Kelimeler : Gurbetcilerin dikkatine - Gümrük Müstesarligindan duyuru - Kapikule yerine Hamzabeyli - Yaz tatili 2008 - Bulgaristan - Edirne hudut kapisi - Hamzabeyli - Kapikule

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder