11 Ağustos 2010 Çarşamba

RAMAZANI ŞERİFİN FAZİLETİ

RAMAZANI ŞERİFİN FAZİLETİ
11 AGUSTOS 2010 CARSAMBA

İbn-i Huzeyme, Selman-ı Pâk (r.a)’dan naklediyor:

Resulullah (s.a.v.) Şâban ayının son gününde bize hitap etti ve şöyle buyurdu: “Ey insanlar! Büyük mübarek bir ay size geliyor. Öyle bir ay ki onda bin aydan hayırlı bir gece vardır. Allah o ayın orucunu farz kılmıştır. Gece sahura kalkmayi da sünnet kilmistir.

Kim o ayda iyilikten bir hasletle (Allâh’a) yaklaşırsa onun dışında farzı yerine getiren kimse gibi olur. Kim onda farz edâ eders, onun dışında yetmiş farz edâ eden gibi olur.

O, sabır ayıdır. Sabrın sonu cennettir. Yardımlaşma ayıdır onda mü’minlerin rızkı artar. Kim bir oruçluya iftar ettirirse, günahlarını affettirir, boynunu ateşten kurtarır. onun sevabından birşey eksilmezken kendisi de aynı sevabı alır.”

Dediler ki : ” Yâ Resulullâh! Hepimiz oruçluya iftar ettirecek birşey bulamıyoruz.” Bunun üzerine Resulullâh (s.a.v.) şöyle buyurdu: “

“Hz. Allah bu bu sevabı, bir hurma veya su içirmekle veya su karıştırılmış sütle oruçluya iftar ettirene de verir.

O öyle bir aydır ki; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azat olmaktır. Kim bu ayda köye veya cariyesinin işini hafifletirse, Allâhü teâlâ onu affeder ve cehennemden azad eder.”

Şu dört hasleti mümkün olduğunca çoklaştırın. Bunlardan iki hasletle rabbinizi hoşnut edersiniz, ik ihaslete de siz muhtaçsınız.

Rabbinizi hoşnut kıldığınız iki haslet: Allah’tan başka ilah olmadığına şehadet etmeniz ve ondan bağışlanma dilenmenizdir.

Muhtaç olduğunuz iki haslet de Allah’tan cenneti istemeniz ve cehennemden ona sığınmanızdır.

Kim oruçlu birine su içirirse; Allah’ta ona benim havzımdan içirir ki, o cennete girinceye kadar susamaz.”

Kaynak: Fazilet Takvimi / 11 AGUSTOS 2010 (11.08.2010)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder