28 Ağustos 2010 Cumartesi

YEMEK İKRAM ETMENİN FAZİLETİ

YEMEK İKRAM ETMENİN FAZİLETİ
28 AĞUSTOS 2010 CUMARTESİ - 18 RAMAZAN 1431


Resul-i Ekrem (s.a.v.) buyurdular ki:

• "Allahü Teala kıyamet gününde şöyle buyurur: 'Ey âdemoğlu! Ben acıktım, sen bana yedirmedin.' Bunun üzerine kul der ki: 'Sen alemlerin Rabbisin, nasıl yediririm ?' Allahü Teala buyurur: 'Bir din kardeşin acıkmıştı ama sen onu doyurmadın.Onu doyurmuş olsaydın beni de doyurmuş olurdun.'

• "Cennette, içi dışından,dışı içinden görülen köşkler vardır.Alllahu Teala bunları yumuşak konuşan, yemek yediren ve insanlar uykuda iken gece namazı kılanlar için hazırlamıştır.

• "Din kardeşine, canının çektiiği bir şeyi tattıran kişiye Allahu Teala milyon hasene (sevap) yazar, milyon hasenesini siler ve derecesini milyon kat arttırır. Onu firdevs, Adn ve Huld cennetlerinde yedirir.

Ca'fer bin Muhammed (k.s.) şöyle buyurdu: Kardeşlerinizle beraber sofrada oturmayı uzatınız.Çünkü sofrada geçen zaman, ömürlerinizden hesap edilmez.

Resulü Ekrem (s.a.v.) buyurdu ki: "Sizin birinizin sofrası,önünde konulmuş olarak kaldığı müddetçe,melekler ona istiğfar etmeye devam ederler."

Hz. Hasan (r.a.) buyurdu ki: Kişi kendisi için, anası babası için veya bunların dışında birilerine verdiği her şeyden hesaba çekilecektir.Ancak din kardeşlerine ikram ettiği yemek böyle değildir.Çünkü o, onu ateşten koruyan bir perdedir.

Hz.Ali (r.a.) buyurdu ki: "Kardeşlerimi az da olsa bir yemekte bir araya getirmem, benim için köle azat etmekten daha sevimlidir."

Ashab-ı Kiram, Kur'an okumak için bir yere toplandıkları zaman bir şey tatmadan dağılmazlardı.
Kaynak: Fazilet Takvimi / 19 Ağustos 2010 Persembe - 9 Ramazan 1431

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder